Pun pariu că ai observat explozia de perle din ultima perioadă - sunt prezente peste tot, mai mult ca niciodată. Sigur, nu mă refer la abordarea clasică, chiar dacă este vorba de un șirag de perle obișnuit.
Designerii care sunt preocupați de fluiditatea mesajului stilistic, cei care propun diversitatea sub toate formele, au integrat perlele în cele mai neașteptate combinații – de la Acne Studios la Gucci, sau de la Mugler la Schiaparelli, atât bărbații, cât și femeile, trebuie să poarte perle.
Dacă până acum asociai perlele cu un accesoriu previzibil sau care descria exclusiv un anumit tip de eleganță, acum poți purta perle cu o pereche de jeanși uzași, cu bascheți din pânză și un tricou oarecare din bumbac. Ideea este să asociezi un accesoriu prețios cu cele mai casual elemente din garderobă, tocmai pentru a aduce styling-ul în actualitate.
Chiar dacă există piese vestimentare sau accesorii cu perle aplicate – de la ciorapi la curele, sau de la hanorace la trenciuri, cea mai simplă & versatilă combinație mi se pare abordarea unei bijuterii sau a unui singur element, cum ar fi o geantă sau un cardigan cu nasturi din perle.
În noua cultură pop perlele joacă un rol foarte important – există acest trend cu influențe punk în care perlele și-au găsit un loc confortabil. Or, asta mi se pare o chestiune demnă de analizat. Dacă în urmă cu 20 de ani perlele erau asociate cu ideea de concert de muzică clasică, acum sunt asociate cu noua generație de puști rebeli, care le poartă la concerte de muzică techno.
Oricum ai alege să le integrezi într-o ținută, trebuie să reții faptul că, printr-un șirag de perle sau o pereche de cercei, poți schimba complet dinamica unei ținute, chiar dacă este vorba de un pulover oarecare pe care îl accesorizezi cu un chocker, sau de o cămașă din poplin pe care o poți transforma într-o piesă pentru seară, tot cu ajutorul perlelor.
Foto: PR, Chanel