Mic dicționar explicativ al trucurilor stilistice în noul sezon

Probabil că cel mai des, atunci când vine vorba despre modă, auzi că nimeni nu mai inventează nimic. Or, asta e o treabă foarte relativă - nimeni nu mai inventează nimic nici în cinema, muzică, literatură și, mai ales, politică. Singura garanție despre un viitor luminos este să cunoști foarte bine trecutul.

Reciclarea trendurilor este cât se poate de firească iar inovația vine acum dintr-un soi de viziune stilistică, mai puțin din implementarea unor noi tipare. Reglementarea unui cod estetic contemporan a început odată cu lotul Gucci-Balenciaga și continuă firesc cu noile școli de styling impuse de Schiaparelli și, mai nou, Alaïa.

Iată 9 trucuri stilistice care te pot ajuta să ai un look proaspăt fără a face investiții majore, ci doar apelând la niște chestiuni destul de accesibile, mai ales dacă ești frământată / preocupată de acest fenomen atât de chestionabil care este moda.

BARBIE GONE MAD

Coafurile propuse de Marc Jacobs pentru sezonul de primăvară-vară sunt hot! Ușor ridicole, foarte camp, în spiritul cu care acesta ne-a obișnuit, reprezintă o soluție facilă pentru o apariție „badabum” – o astfel de coafură nu va trece neobservată și va suplini cu succes orice accesoriu, cât de prețios!

POLO PE USCAT

Nu știai că un slip minuscul, tip Speedo, te poate ajuta să ai o apariție de neuitat? Combină-l cu un blazer masculin sau cu un tricou polo și astfel vei obține unul dintre cele mai dezirabile look-uri de sezon.

NOUL MATRIX

O pereche de ochelari ca o linie de fugă, în buna tradiție a casei Balenciaga, reprezintă deja o garanție a calității – pot defini o ținută clasică, basic, casual, purtați indiferent de context. Sunt un accesoriu modern, în cel mai pur sens al cuvântului.

FATA CU CERCEL DE PERLĂ

Accesoriile pentru ureche de la Valentino, pentru că sunt un pic mai mult decât niște simpli cercei, dau definiția noului romantism în modă. Apelează la o coafură wet și vei avea acces la un tip de rafinament stilistic fără doar și poate.

MADAME DE POMPADOUR SHOES

Când credeai că le-ai văzut pe toate și că nimic din ce presupune reabordarea unui curent vintage nu te mai poate face să suspini, Vuitton vine cu o propunere clară de afaceri – achiziționarea celor mai sexy unsexy pantofi ai sezonului – amuzanți, versatili și greu de uitat.

ANTIGONA ÎN EXIL

Excesul marca Schiaparelli e noul echilibru stilistic – vibe-ul optzecist, dar și reminiscențele de tragedie greacă sunt o marcă a modernismului în styling-ul actual. Te poți inspira dintr-o astfel de accesorizare, mai ales dacă vrei să construiești un look fabulos pentru seară.

LE JOURNAL D’UNE FEMME DE CHAMBRE

Gulerașele romantice de subretă interbelică sau de elevă de pension arată fabulos purtate peste o cămașă neagră din mătase. Aerul vag auster, dar în același timp copilăristic, asigură calea către un styling ușor de făcut, dar care va fi cu siguranță apreciat de cunoscători & necunoscători în egală măsură.

GULERE & CO.

Accesoriile tip guler de cămașă, marca Maison Margiela, sunt o altă găselniță stilistică ce va avea un real succes. Pot fi purtate în orice combinație, de la o rochie clasică de seară la o pereche de jeanși și o cămașă din denim.

TOCA

Un element apreciat în trecut, readus în atenția marelui public de casa Alaïa. Arată la fel de penetrant vizual și în combinație cu un banal maieu alb, și alături de costum masculin, și purtat în combinație cu o rochie retro pentru seară, dar și cu cea mai extravagantă salopetă din denim – asta probează o versatilitate stilistică incredibilă și ușor de pus în practică.

Citește și:
Ce să porți la o întâlnire romantică cu partenerul

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din fashion