Geanta emblematică CHANEL în istoria cinematografică: Penélope Cruz & Brad Pitt, în noua campanie CHANEL

Geanta iconică CHANEL este o emblemă evidențiată în capodopera cinematografică a lui Claude Lelouch, "A Man and A Woman".

Geanta emblematică CHANEL în istoria cinematografică: Penélope Cruz & Brad Pitt, în noua campanie CHANEL

Gabrielle Chanel a privit lumea prin intermediul simbolurilor și al numerelor, ceea ce a determinat-o să creeze iconica geantă 2.55, cu numărul ei norocos 5. Această geantă, apărută în 1955, a revoluționat moda și a devenit legendară, inspirând nenumărate variante ulterioare. De la Mademoiselle Chanel la Karl Lagerfeld și Virginie Viard, geanta a evoluat, păstrându-și în același timp secretele și măiestria.

Confecționată din piele de miel și din materiale neconvenționale precum jerseul și tweed-ul, ea întruchipează îndrăzneala CHANEL. Designul genții, cu suprafețele sale moi și curbele senzuale, invită la o relație tactilă cu purtătorul. Se îmbină perfect cu ținutele, reflectând dragostea lui Coco Chanel pentru combinații. Forma geometrică a genții și căptușeala matlasată a acesteia, inspirată de echipamentul ecvestru, reflectă viziunea inovatoare a lui Gabrielle Chanel. Lanțurile cu bijuterii, un detaliu emblematic, oferă versatilitate, permițând ca geanta să fie purtată pe umăr. În general, geanta CHANEL îmbină caracterul practic cu eleganța, redefinind accesoriile pentru femei.

Virginie Viard a fost dintotdeauna pasionată de cinematografie – în special de Noul Val – și a dorit să aducă un omagiu capodoperei lui Claude Lelouch, A Man and A Woman. O lucrare care emană senzualitate, cu acea legendară scenă pe plajă, orizontul cât vezi cu ochii, marea eternă… și, bineînțeles, Deauville.

Deauville. Stațiunea de la malul mării unde Mademoiselle Chanel a deschis în 1912 un magazin de pălării care îi purta numele și unde și-a prezentat primele creații Haute Couture în 1913. Nu există coincidențe… Dar dacă există, ele sunt minunate în ceea ce privește intuiția, finețea și înțelepciunea, deoarece în filmul original, actrița a purtat o geantă CHANEL în timpul acelor scene în care dragostea izbucnește. Această campanie fotografiată și regizată de Inez & Vinoodh repetă aproape cuvânt cu cuvânt, cadru cu cadru, unele dintre secvențele originale ale filmului. Campania îi are ca protagoniști pe Penélope Cruz, o legendă vie a filmului și ambasadoare CHANEL din 2018, și Brad Pitt, un actor cu notorietate care, cu multă delicatețe, îl întruchipează pe bărbatul oarecum descurajat și timid.

Mâna lui Penélope Cruz se strânge pe geanta ei, discret, ca și cum ar vrea să ascundă îngrijorarea. Degetele ei mângâie pielea matlasată, se aude sunetul închizătoarei care se rotește și observăm lanțul de pe umăr… Identificabilă instantaneu cu silueta sa perfectă, modernă și dreptunghiulară, geanta iconică CHANEL și alura sa impecabilă care o face atât de unică și dezirabilă.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Geanta pe care o vedem în filmul lui Claude Lelouch a fost, de fapt, geanta proprie a lui Anouk Aimée, preferata ei, pe care a purtat-o atât pe ecran, cât și în viața de zi cu zi. Așezată pe masa unui restaurant de hotel, între bărbat și femeie, geanta iconică simbolizează tot ceea ce, la un moment dat în viața noastră, ne dă curajul de a ne afirma cele mai profunde dorințe. Un moment unic și special. Geanta exprimă îndrăzneala noastră, îndrăzneala de a deveni în sfârșit eroina propriei noastre vieți. Pe ecran, această geantă legendară emană un parfum, o trilogie de emoții: fantezie, îndrăzneală, libertate. Este ca și cum nu ar mai exista nicio graniță între viață și ficțiune.

În filmul original, Jean-Louis Trintignant a fost cel care a pus întrebarea „Aveți vreo cameră liberă?”. În acest remake plin de viață, Penélope Cruz o întreabă pe chelneriță, interpretată de Rianne Van Rompaey.

Geanta CHANEL este o emblemă. Ea se metamorfozează în funcție de starea de spirit… o geantă de zi care se poartă seara, un companion fidel de la o noapte albă până la apariția zorilor. Ea durează o viață întreagă, pentru a fi apoi transmisă din generație în generație. Colecție după colecție, apare în nenumărate variante de culoare, formă și material. Impregnată de semnificație, contrast și mister, ea emană un sentiment de libertate.

Este un blazon purtat pe umăr, o siluetă eliberată care dezvăluie ceva despre cel care o poartă. Poartă în ea însăși istoria Casei CHANEL, prezentul, trecutul și viitorul său, împletite ca verigile lanțurilor și panglicilor de piele care se întrepătrund. Este o cameră de sine stătătoare, o ascunzătoare, un loc pentru reinventarea de sine. De-a lungul anilor și a colecțiilor CHANEL, nenumărate modele au adus un omagiu genții iconice, consolidându-i statutul de legendă.

Lansat în 1966, A Man and A Woman, de Claude Lelouch, a fost aclamat de critici, câștigând Palme d’Or la Cannes și premiile Oscar pentru cel mai bun film străin și cel mai bun scenariu original. Filmul prezintă povestea de dragoste dintre doi părinți văduvi care se întâlnesc la școala copiilor lor, explorând teme legate de dorință și de incertitudinile iubirii. Din cauza constrângerilor bugetare, regizorul a filmat în doar trei săptămâni, folosind un mix de scene alb-negru și color. Actrița Anouk Aimée a purtat propria garderobă, inclusiv geanta CHANEL, reflectând legătura de lungă durată a mărcii cu cinematografia.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Această colaborare evidențiază angajamentul continuu al CHANEL față de lumea filmului, făcând ecoul afinității lui Gabrielle Chanel pentru colaborarea cu regizorii.

Foto: Inez & Vinoodh / CHANEL

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Mai multe din fashion