Cum să-ți găsești un stil propriu de a te îmbrăca

Când vine vorba de modă, cel mai important aspect nu este acela de a urma orbește trend-urile sezoniere ci de a avea un stil propriu care să-ți susțină personalitatea.

Termenul de „signature style’ este adesea folosit fără discernământ. Ce înseamnă el de fapt? Deși stilul este o exprimare exterioară (îmbrăcămintea), el este de fapt profund intern. Lucrurile pe care le purtăm au puterea de a exprima vizual ceea ce nu putem verbal, precum și de a influența pozitiv percepția de sine.


Stilul personal dezvăluie cine suntem într-un mod care este cu totul unic pentru noi înșine, făcându-ne să ne simțim bine în pielea noastră și, de asemenea, scoțând la iveală cea mai bună versiune a noastră. Stilul personal este o abordare, o metodă, o tehnică aleasă de fiecare dintre noi pentru a reprezenta cel mai bine cine suntem ca persoană.

Astfel, dacă te afli în căutarea unui stil propriu recognoscibil și în perfect acord cu personalitatea ta, există câțiva pași simpli pe care îi poți urma, așa încât să fii pe deplin mulțumită când deschizi dimineața șifonierul. În primul rând, trebuie să descoperi ceea ce îți place cu adevărat, în ceea ce te simți bine și stă bine pe tine, apoi poți începe să identifici ceea ce te face să te simți încrezătoare. Mai jos ți-am pregătit câteva guideline-uri care să te ajute în identificarea stilului personal și la ce ar trebui să te gândești atunci când îți construiești garderoba.


1. Evită tendințele

Mulți oameni confundă tendințele cu stilul. „A fi la modă’ este de fapt ceea ce împiedică o mulțime de oameni să urmeze un stil propriu, deoarece asociază interesul pentru îmbrăcăminte cu nevoia de a ține pasul cu ceea ce este popular. Stilul, nu are nimic de-a face cu a fi la modă. De fapt, tendințele sunt antiteza stilului personal, deoarece apar doar atunci când masele le cumpără. Se promovează în general ideea că trebuie să te îmbraci într-un fel pentru a fi „relevant’ și „cool’. Dar stilul personal este doar asta, personal. Nu poate fi dictat de magazine sau reviste. Așa că uită de tendințe sezoniere și concentrează-te asupra elementelor de care ești de fapt atrasă și te reprezintă.

2. Descoperă ce siluete îți plac și te avantajează

Cel mai important lucru atunci când te îmbraci este să abordezi siluete și croieli care îți iți plac, te reprezintă și îți stau bine. Ar putea fi rochii oversized, blazere cu curele în talie, cămăși masculine sau topuri cropped, dar indiferent ce alegi, găsește acele piese care îți pun si silueta și personalitatea în valoare și rămâi setată pe ele. Probează mai multe variante ale pieselor selectate, studiază-te în oglindă și fă-ți poze, toate aceste lucruri te vor ajuta în a identifica exact acele elemente pe care poți să te bazezi.


3. Ia în calcul stilul tău de viață

Un stil vestimentar care nu se potrivește stilului tău de viață este o modalitate excelentă de a arunca bani pe îmbrăcăminte pe care nu o vei purta niciodată. Stilul personal se referă, de asemenea, la aplicabilitate în viața de zi cu zi, motiv pentru care este vital să te asiguri că stilul dorit este în conformitate cu stilul tău de viață. Asta nu înseamnă să nu iei deloc în considerare acel stil pe care ți-l dorești cu adevărat, ci doar să găsești modalități de a îmbina utilul cu plăcutul și mai ales să-i conferi acel touch personal.


4. Găsește-ți o semnătură personală

Majoritatea femeilor catalogate drept style-icons au un element distinctiv pe care-l introduc întotdeauna în aparițiile lor și care poate fi recunoscut de la distanță. Acesta poate fi un accesoriu, o culoare sau un print anume sau chiar un truc de frumusețe. Caroline Issa de exemplu, poartă întotdeauna ruj roșu, Olivia Palermo și Kate Middleton poartă întotdeauna aceeași coafură, Anna Wintour are bob-ul și ochelarii de soare, iar gemenele Olsen sunt întotdeauna dramatice. Gândește-te ce element reapare constant în look-urile tale și transformă-l în semnătura ta.


5. Descoperă-ți propriile surse de inspirație

Dezvoltarea stilului personal necesită o privire atât în interior, cât și în exterior. Dacă nu știi de unde să începi, ia în considerare stilurile unor style icons celebre care îți plac. Poate fi oricine de la Audrey Hepburn și Grace Kelly, la Twiggy, la topmodelele anilor 90 și până la mai contemporanele Rihanna, Beyonce sau Billie Eilish. Pentru o căutare și mai generală poți găsi oricând, cu ajutorul Internet-ului, articole și imagini cu fashion icons celebre din toate timpurile. Observă ce te atrage la ținutele din pozele salvate. Sunt mai clasice? Sunt îndrăznețe și experimentale? Feminine sau masculine? Casual sau elegante? Caută conexiuni precum o estetică vintage, un stil mai experimental sau un minimalism modern. Creșterea gradului de conștientizare a stilurilor de care te simți atrasă, te va ajuta să-ți conturezi un stil propriu al tău.


6. Investește în piese de care știi că le vei purta mult timp

Un stil de semnătură de succes este unul pe care îl iubești și acum, și mult timp de acum încolo, așa că accentul ar trebui să cadă asupra purtării lucrurilor pe care le adori cu adevărat. Încearcă să selectezi din șifonierul tău piesele pe care le porți cel mai mult și separă-le de restul. Îți vei da seama rapid care sunt elementele de bază ale garderobei tale. Pot fi jeanșii, sacourile, cămășile, t-shirt-urile sau un anume gen de pantofi. Indiferent ce reiese, vei avea astfel răspunsul la întrebarea: în ce merită să investesc?


Citește și:
Top 8 genți inedite create de designeri celebri

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din fashion