Creatoarea de modă Doina Levintza pregătește o expoziție fabuloasă la Londra

Doina Levintza este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate nume din lumea modei din România.

Creatoarea de modă Doina Levintza pregătește o expoziție fabuloasă la Londra

Doina Levintza are una dintre cele mai impresionante cariere. Creatoarea de costume de teatru și film este un reper pentru ceea ce înseamnă moda din România. 

Doina Levintza pregătește un eveniment de amploare la Londra, care va avea loc între 5 și 6 decembrie la Stables, Covent Garden. „44 Women” este o călătorie fotografică axată pe upcycling-ul costumelor de teatru și de film. Proiectul poartă semnătura stilistului Ovidiu Buta și creatoarei de costume Doina Levintza. Întreaga călătorie fotografică compusă din costume emblematice de teatru și film se transformă într-o expoziție fabuloasă.

Personajele proiectului au o estetică clară și sunt interpretate de către actrițe românești. În rolurile principale se regăsesc Coca Bloos, Ana Maria Bucura, Lia Bugnar, Aylin Cadir, Elvira Deatcu, Vergine Santa Frida, Manuela Hărăbor, Ana Maria Marinca, Simona Măicănescu, Irina Magda, Marta Marghidan, Nika, Cezara Petredeanu, Loredana Predel, Crina Semciuc, Judith State, Cezara Tomenco, Virginia Usiku, Meda Victor, Nara Jackson, Flavia Yuki.

Din echipa proiectului fac parte șase fotografi de modă, și anume Ovidiu Olteanu, Alin Kovacs, Mădălina Preda, Bogdan Petrice, Oltin Dogaru, iar fiecare dintre ei reinterpretează personajele create împărtășind propria estetică. De partea de machiaj se ocupă Alexandru Abagiu, Oana Busuioc, Mihaela Cherciu, Adina Vlad și Ruxandra Zechiu, iar de păr Ilina Dumitru, Oana Alina Ilie și Sebastian Sârghie.

Doina Levintza și-a făcut debutul în calitate de scenografă și creatoare de costume în anii 1960. Concentrându-se pe modă după 1977, este prima creatoare de modă din Europa de Est care și-a prezentat creațiile la Săptămâna Modei de la New York. A avut mai bine de 150 de prezentări de modă remarcabile care au putut fi admirate în Paris, Monte Carlo, Londra, Chicago, Washington, Praga, Madrid, Bruxelles, Geneva, Berlin. 

De-a lungul carierei sale, Doina Levintza a lucrat cu unii dintre cei mai cunoscuți regizori din România, cum ar fi Sergiu Nicolaescu, Stere Gulea, Nae Caranfil, Lucian Pintilie. De asemenea, a colaborat și cu nume faimoase din lumea teatrului, printre care Dragoș Galgoțiu, Andrei Șerban, Liviu Ciulei și Mihai Măniuțiu. Doina Levintza a fost răsplătită cu mai multe premii ACIN, dar și premii Gopo la categoria cele mai bune costume pentru filmele „Restul e tăcere”, „Closer to the Moon” și „6,9 pe scara Richter”, toate regizate de Nae Caranfil. În anul 2021, a fost distinsă cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala Premiilor Gopo. 

Ovidiu Buta este unul dintre cei mai cunoscuți stiliști și jurnaliști de modă din România, cu numeroase proiecte pe plan internațional. Editorialele sale au apărut în multiple reviste glossy, cum ar fi ELLE România, Vogue, Cosmopolitan, Harper’s Bazaar, GQ Italia, Numéro, Beau Monde. A fost director de modă la GQ România. El a colaborat și cu numeroase staruri, iar aici putem aminti Alessandra Ambrosio, Isabeli Fontana, Tony Ward, Sebastian Stan, Lydia Hearst, Jane Seymour, David Gandy. Este autorul cărții „Victima modei”, care a apărut în 2006, și a scris alături de Adina Nanu cartea „Bărbatul și moda”, lansată în 2009. A organizat evenimente și expoziții de modă în Shanghai, Hanovra, Berlin, Chicago, Mexic.

Citește și:
Rachel Ross, despre cariera de model, pasiuni, tendințe și frumusețe

Foto: Instagram Doina Levintza

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din fashion