Chanel Haute Couture Spring/Summer 2024

„Chanel trezește mereu emoții în mine, emoții pe care le folosesc drept inspirații, colecție după colecție. Misiunea mea este să găsesc mereu căi de a spune cele mai frumoase povești ale casei.” , spune Virgine Viard, directorul creativ al casei Chanel.

Ei bine, de această dată Viard s-a lăsat inspirată de nasturii lui Coco Chanel, pe care aceasta punea mare preț, îi considera ca pe niște adevărate bijuterii. Nasturii adaugă mereu acel „je ne sais quoi” unei ținute iar atenția la detalii a lui Coco Chanel era imensă. Se pare că Virginie Viard a preluat acest lucru, exprimându-și de asemenea dragostea pentru detaliile inedite.

Viard duce însă nasturii-bijuterie într-o lume a dansului, a baletului, iar această colecție este inspirată și de cele mai mari nume ale dansului: „Foarte des mă gândesc la dans. Este o tematică importantă pentru casa Chanel, mai ales că suntem foarte aproape de coregrafi, de dansatori, creăm foarte des costume pentru spectacole de balet”, mai spune designerul.

Fuste din tul, funde, ciorapi albi, curele din dantelă, cape, transparențe, toate aceste detalii te duc cu gândul la o balerină modernă iar detaliile materialelor, precum broderii, paiete sau tot felul de aplicații spectaculoase te duc cu gândul la o adevărată colecție Haute Couture.

Virginie Viard i-a invitat pe Kendrick Lamar, Dave Free și Mike Carson să conceapă decorul pentru acest show special, inspirat chiar din filmul „The Button”. Ei bine, un nasture supradimensionat și elaborat a fost realizat și plasat pe tavanul sălii în care s-a desfășurat show-ul Chanel.

Citește și:
Top 7 piese vestimentare și accesorii ale momentului

Foto: Chanel PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din fashion