Anul trecut, când, din cauza pandemiei, am petrecut mai mult timp stand în casă, ne-am perfecționat nu numai ținutele confortabile sau de întâlniri pe Zoom, ci și anumite hobby-uri și pasiuni precum gătitul sau croșetatul. Astfel, nu este de mirare că puternicul trend, zărit pe nenumărate podiumuri ca Valentino, Marco Rambaldi, Alberta Ferretti sau Dior, a cucerit instantaneu fashioniste de pretutindeni. Mai sexy ca niciodată, piesele prezentate sunt potrivite acum nu numai în casă sau în timpul activităților din timpul liber, ci și la întâlniri romantice, dinner-uri sofisticate sau la petreceri.
Dar cum s-a născut croșetatul? Există multe povești despre cum a luat viață, dar cea mai frumoasă este fără doar și poate a unei doamne în vârstă din Bavaria, care, fascinată de frumusețea zăpezii, a decis să o recreeze. Deși nu există garanții că această versiune ar fi adevărată, știm cu siguranță că această preocupare a luat amploare în anii 70, odată cu stilul hippie. În acea perioadă a reprezentat nu numai un stil de îmbrăcăminte, ci, mai presus de toate, libertatea de gândire și contactul cu natura. Astfel, țesăturile moi și culorile vibrante s-au împletit între ele, dând viață pieselor de îmbrăcăminte, care redevin acum un adevărat must-have.
Revival-ul crochet-ului se datorează mai mult ca sigur, dorinței de a aprecia din nou lucrurile mărunte pe care Covid-19 ni le-a readus în prim plan. În același timp, traversăm o perioadă în care parcă apreciem mai mult tradițiile și natura, oferind, de asemenea, o atenție sporită durabilității. Aici intră în joc aspectul manual al croșetatului: orele, zilele și lunile petrecute în casă din cauza lockdown-ului, ne-au împins către experimente și necesitatea de a găsi zilnic activități potrivite acestei situații. Iar mulți au ales croșetatul. Prin urmare, putem spune că această activitate nu este doar o tendință de moment, ci o adevărată redescoperire, care ne duce înapoi într-o lume jucăușă, fantastică și copilărească.
Astfel, nu ezita și achiziționează-ți și tu, în funcție de preferințe, rochii, topuri, pantaloni, seturi și chiar accesorii din această țesătură. La mare poți opta pentru variante realizate cu ochiuri mari, care lasă multă piele la vedere, în timp ce în oraș, cele cu ochiuri dese, netransparente, sunt cu siguranță, mai potrivite. Poartă-le cu jeans sau piese răcoroase din bumbac, bijuterii masive și sandale cu talpă plată sau saboți. Efectul wow este garantat.
Citește și:
Summer inspiration: Renée Perle
Foto: PR, Profimedia