15 combinații cromatice neașteptate pentru noul sezon

Știu că tendința generală este aceea de a paria întotdeauna pe o piesă vestimentară neagră, pe principiul că așa mergi la sigur. Nu este greșit, până la un punct, deși practica demonstrează că tușele de culoare își pot găsi locul cu ușurință într-o garderobă, fie și clasică, mai ales dacă vorbim despre piesele esențiale, piesele basic.

Ca de obicei, Miuccia Prada dă tonul tendințelor & ne deschide apetitul pentru culoare – colecția Miu Miu de toamnă-iarnă 2024 propune cele mai stylish paltoane sau ansambluri, în nuanțe vibrante de roșu, albastru sau verde. Dacă optezi pentru un trenci sau un palton roșu, evită să îl asociezi cu negru – combinația cromatică roșu & negru e destul de greu de armonizat și se aplică mult mai bine pentru ținutele de cocktail sau de seară.

Rozul intră puternic în colimatorul tendințelor – de la roz prăfuit la nuanțe mai puternice, reprezintă o alternativă pentru ținutele tale de zi – poți alege un mantou supradimensionat, un bluzon sau un banal tricou. O combinație cromatică mereu armonioasă este aceea de roz & gri, așa cum am văzut în show-urile Prada sau Dries Van Noten.

Tonurile de verde arată senzațional, mai ales dacă sunt mixate cu albastru – un exemplu este show-ul Etro – cămașa clasică, Oxford, bleu, va fi pusă și mai bine în evidență dacă o asociezi cu o eșarfă verde, de exemplu, mai ales dacă vorbim despre o ținută office.

Nu-ți fie teamă de culoare – nu trebuie să renunți la tonurile neutre sau la eternul negru, dar ai să constați că o piesă vestimentară într-o nuanță atipică, sau pe care o evitai până acum, poate resuscita o ținută clasică, casual, poate prea banală.

Culoarea mai are un avantaj – poate substitui accesorizarea, sau bijuteriile. E suficient să porți un trenci supradimensionat într-o nuanță de roșu sau roz și styling-ul tău va căpăta o cu totul altă dinamică. Încearcă!

Citește și:
Moda străzii la Copenhagen Fashion Week – cele mai cool ținute!

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din fashion