Ingrediente:
- 2 vinete mari
- Sucul unei lamai
- ½ de lingurita de sare de mare
- ½ de piper negru
- 1 cana plina cu frunze de busuioc si inca putin pentru ornat
- 1 catel de usturoi
- 3-4 rosii mari
- ½ de cana de otet balsamic
- 1 lingura de miere
Mod de preparare:
Pentru inceput, preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Spala vinetele si lasa-le sa se usuce. Apoi inlatura capetele si taie-le de-a lungul. Acopera o tava de copt cu hartie de copt si asaza bucatile de vanata cu partea taiata in jos si apoi pune-le la cuptor pentru 10 minute sau pana cand se rumenesc.
Intre timp, amesteca sucul de lamaie, sarea, piperul uleiul de masline, frunzele de busuioc si usturoiul cu ajutorul unui blender sau a unui robot de bucatarie, pana obtii o pasta omogena. Scoate vinetele de la cuptor si intorce-le pe cealalta parte. Unge bucatile cu pasta obtinuta si pune la copt pentru inca 10 minute.
Atunci cand vinetele sunt aproape gata, poti pregati sosul cu otet balsamic. Amesteca intr-o cratita, la foc mediu, otetul balsamic si mierea. Si dupa ce a atins foarte usor punctul de fierbere, redu flacara la minim. Continua sa amesteci pentru inca 10-12 minute, pana obtii un sos mai dens.
Atunci cand vinetele sunt coapte, scoate-le de la cuptor si aseaza rosiile taiate felii deaspura. Apoi, presara putin busuioc si sare. La final, stropeste cu putin sos cu otet balsamic.
Invata sa faci vinete la cuptor sau vinete umplute. Mai multe retete cu vinete pentru familia ta!
Foto: http://withfoodandlove.com/
Daca iti place sa gatesti cu vinete, iti recomandam si aceste retete de vinete pane, de post, mancare de vinete si musaca de vinete