Daca nu ai incercat niciodata sa faci un Cheesecake acasa, aceasta este o reteta numai buna pentru incepatori. Nu ai nevoie decat de 6 ingrediente pentru a gati o prajitura foarte fancy.
O singura felie, cat de mica este foarte satioasa, asa ca daca ai multi prieteni in vizita, o sa ajunga pentru toata lumea.
Optional: amesteca niste capsuni cu orice indulcitor pentru a crea un sirop.
Intr-un bol de cereale, se acopera caju-ul cu apa si se lasa 8 ore la inmuiat peste noapte. Scurgeti si lasati la uscat. Combinati toate ingredientele (inclusiv 1/4 cana apa) si amestecati-le cu mixerul timp de 6-7 minute. Toarna continutul peste o crusta deja pregatita – ori o crusta graham ori poti folosi reteta de mai jos:
Pune hartie de copt in tava. Combina toate ingredientele pentru crusta, cu exceptia apei, intr-un procesor de alimente (nu blender) pana cand se faramiteaza. Daca continutul este prea uscat, adaugati si apa. Presati mixul in tava pregatita, acoperiti si lasati sa stea la frigider pana cand este gata crema.
Dupa ce ati turnat compozitia peste crusta, lasati Cheesecake-ul necopt sa stea la congelator maxim 2 saptamani si dezghetati-l cu 15-20 de minute inainte de servire.
Text: Claudia Covatariu
Foto: http://chocolatecoveredkatie.com/