Un desert delicios: Cheesecake fara coacere

Daca nu ai incercat niciodata sa faci un Cheesecake acasa, aceasta este o reteta numai buna pentru incepatori. Nu ai nevoie decat de 6 ingrediente pentru a gati o prajitura foarte fancy.

Un desert delicios: Cheesecake fara coacere

O singura felie, cat de mica este foarte satioasa, asa ca daca ai multi prieteni in vizita, o sa ajunga pentru toata lumea.

Ingrediente:

  • 2 1/2 cani caju crud sau nuci macadamia
  • 1 lingura pasta de boabe de vanilie
  • 1/2 cana sirop pur de artar
  • 1/4 cana plus 1 lingura ulei de cocos
  • 1/2 cana zeama de lamaie
  • 1/4 cana de apa
  • 1 varf lingurita de sare


Optional: amesteca niste capsuni cu orice indulcitor pentru a crea un sirop.

Mod de preparare:

Intr-un bol de cereale, se acopera caju-ul cu apa si se lasa 8 ore la inmuiat peste noapte. Scurgeti si lasati la uscat. Combinati toate ingredientele (inclusiv 1/4 cana apa) si amestecati-le cu mixerul timp de 6-7 minute. Toarna continutul peste o crusta deja pregatita – ori o crusta graham ori poti folosi reteta de mai jos:

  • 1/2 cana curmale fara samburi
  • 1/2 cana migdale
  • 1 varf lingurita de sare
  • 1/4 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita apa (daca este nevoie).

Pune hartie de copt in tava. Combina toate ingredientele pentru crusta, cu exceptia apei, intr-un procesor de alimente (nu blender) pana cand se faramiteaza. Daca continutul este prea uscat, adaugati si apa. Presati mixul in tava pregatita, acoperiti si lasati sa stea la frigider pana cand este gata crema.

Dupa ce ati turnat compozitia peste crusta, lasati Cheesecake-ul necopt sa stea la congelator maxim 2 saptamani si dezghetati-l cu 15-20 de minute inainte de servire.

Text: Claudia Covatariu

Foto: http://chocolatecoveredkatie.com/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro