Ingrediente:
• 3 cartofi dulci mari copti la cuptor
• 1 cana de migdale crude
• 1 cana de curmale
• ¾ cana ovaz
• 1 lingurita de scortisoara macinata
• 1 lingurita de ulei de cocos organic
• 1 lingurita de esenta de vanilie
• un varf de cutit de sare de mare
Invelis bulete: seminte de dovleac, goji, seminte de susan, pudra de cacao naturala.
Mod de preparare:
Spala cartofii dulci (coaja poate fi curatata sau pastrata, in functie de preferinte) si apoi fierbe-i la 180 de grade, timp de 30-40 minute. Verifica din cand in cand daca s-au fiert, intepandu-i cu o furculita la mijloc. In momentul in care cartofii sunt suficienti de moi si furculita patrunde cu usurinta in ei, atunci vor incepe sa formeze o crusta caramelizata, din propriile zaharuri. Pasul urmator este sa ii lasi sa se raceasca la temperatura camerei. Odata raciti, adauga cartofii intr-un blender alaturi de celalalte ingrediente si amesteca-le la putere maxima. Separa mixtura in 6 portii mari, iar ulterior fa din fiecare portie cate 4 bulete. Pune cele 24 de trufe la congelator timp de 10-15 minute.
Dupa aceasta perioada este momentul sa adaugi invelis buletelor. Asadar, trece-le pe rand prin cate un ingredient (o trufa invelita in seminte de dovleac, o alta trufa invelita in goji, etc), iar apoi aseaza-le cu grija pe o bucata de hartie de copt. Baga-le la frigider timp de aproximativ 20 minute si apoi vor fi gata se servit.
A se pastra la frigider sau chiar congelator (pentru consum pe termen lung) intr-un recipient inchis ermetic!
Text: Lucia Faur
Foto: nutritionstripped.com