Ingrediente:
- 1 kg de ciocolata dulce-amaruie, maruntita
- 2/3 cana de smantana
- 1 lingura de sirop de porumb
- 5 linguri de unt nesarat, la temperatura camerei
- 1 cana de pudra de cacao, intr-un vas mic
Reteta:
1. Pune kilogramul de ciocolata dulce-amaruie intr-un bol rezistent la caldura asigurandu-te ca ciocolata e faramitata suficient de bine. Avand bucati mai mari, vei avea probleme in a topi ciocolata!
2. Intr-o cratita mica, pune laolalta 2/3 cana de smantana si o lingura de sirop de porumb si pune-l la incalzit in stilul bain marine. Ia vasul de la foc si pune-l indata peste ciocolata permitand mixului sa stea asa timp de un minut sau doua. Amesteca circular cu o spatula de cauciuc pana cand ciocolata s-a topit. Adauga cinci linguri de unt si amesteca pana cand se omogenizeaza.
3. Lasa amestecul sa se raceasca in frigider timp de o ora. Cand amestecul s-a intarit, foloseste o lingura speciala pentru a scoate ciocolata si pentru a trece-o prin bolul cu pudra de cacao. Roteste trufa in pudra de cacao pana cand este toata invelita de ea; foloseste-ti mainile pentru a face acest lucru in miscari circulare. Repeta miscarea pana cand textura ciocolatei dispare. Iata, trufele de ciocolata sunt gata! Trufele pot fi tinute in frigider pana la doua saptamani.
Text: Denisa Matei
Foto: www.hummingbirdhigh.com