Ciocolata amaruie este plina de antioxidanti, avocado contine peste 20 de vitamine si minerale, iar impreuna alcatuiesc un desert simplu, savuros.
Timp de preparare: 30 minute + o ora racire
Portii: 18-20
Ingrediente:
- 1 avocado copt, de marime medie
- 300 grame ciocolata amaruie
- 2 linguri pudra cacao
Mod de preparare:
1.Taie avocado si scoate cu o lingura pulpa. Mixeaz-o cu o furculita, pune-o in blender sau foloseste un mixer si amesteca pana devine o crema fina.
2. Ia 90 grame de ciocolata amaruie si marunteste cu un cutit. (acest pas este optional, daca doresti sa conferi o textura crocanta trufelor)
3.Topeste restul de ciocolata amaruie intr-un bol. Cel mai bun mod de a face acest lucru fara sa arzi ciocolata este sa o incalzesti la cuptorul cu microunde in intervale de cate 10 secunde. Dupa fiecare incalzire, amesteca ciocolata pentru a verifica daca s-a topit complet.
4.Amesteca crema de avocado cu ciocolata topita pana cand obtii o crema omogena. Adauga si bucatile maruntite de ciocolata si pune rezultatul la frigider pentru o ora.
5.Scoate cate o lingura din amestec si formeaza mici sfere cu mainile. Repeta cu restul de crema.
6.Asaza uniform pudra de cacao pe o farfurie si trece fiecare sfera de ciocolata si avocado prin cacao, pana cand sunt complet acoperite.
Text: Mara Caluschi
Foto: http://spoonuniversity.com