Trifle de portocale cu frisca si cardamom, de Ioana Dumitrescu

Un desert elegant, acest trifle de portocale se indeparteaza putin de reteta clasica, intrebuintand arome precum apa de flori de portocal si cardamomul in locul vaniliei si a lamaii rase.

Trifle de portocale cu frisca si cardamom, de Ioana Dumitrescu

Rezultatul este un preparat delicios si light, un trifle de portocale numai bun pentru a incheia o cina servita in compania prietenilor. Puteti inlocui faina obisnuita cu faina de orez pentru a obtine un trifle fara gluten, adaugand inca o lingurita de praf de copt in compozitia blatului.

Pentru blat:

  • 375g faina
  • 340g iaurt grecesc integral
  • 1 ou batut
  • 150g zahar de cocos
  • 113g unt topit
  • o lingurita bicarbonat de soda
  • o lingurita praf de copt
  • doua linguri apa de flori de portocal
  • 100ml lapte integral

  1. Incingeti cuptorul la 180C si ungeti cu unt fundul si peretii unei forme de copt patrata cu latura de 20cm. Adaugati toate ingredientele intr-un bol mare si amestecati cu un tel pana obtineti un aluat omogen, cu consistenta groasa.
  2. Turnati aluatul in tava pregatita si coaceti in cuptorul incins timp de 40-45 minute, pana ce o scobitoare infipta in centru va iesi curata. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca la temperatura camerei, apoi taiati in cubulete de aproximativ 2cm.

Pentru portocalele in sirop:

  • 300ml apa
  • 200g zahar de cocos
  • doua portocale mari, curatate de coaja si membrane si taiate in segmente
  1. Puneti apa la fiert impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a dizolvat, adaugati segmentele de portocala. Reduceti focul si lasati sa fiarba timp de 10 minute, amestecand din cand in cand cu o lingura.
  2. Scoateti de pe foc, separati portocalele de sirop si lasati la racit.

Pentru portocalele in sirop:

  • 400ml frisca lichida din lapte integral, neindulcita
  • O lingurita praf de cardamom
  • doua linguri miere

  1. Cu ajutorul unui mixer, bateti frisca pana ce se intareste, apoi adaugati treptat mierea si cardamomul si incorporati-le bine.

Citeste si:
Mousse de mango si portocale

Pentru asamblare:

  1. Asezati cateva bucati de blat la baza a 4 pahare transparente, adaugati deasupra lor cate doua linguri de sirop, apoi un strat de frisca si repetati pana obtineti inca doua straturi din fiecare.
  2. La final, adaugati segmentele de portocala deasupra ultimului strat de frisca si daca doriti, presarati cu fistic crud macinat. Puneti la frigider inainte de a servi.

Reteta & Foto: Ioana Dumitrescu, eastofkitchen.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro