Tort Victoria cu pandispan pufos!

Daca doresti sa faci o surpriza unei persoane dragi, insa nu esti prea priceputa in ale bucatariei, iti prezentam reteta unui tort specific englezesc. Afla cum poti sa prepari repede tortul Victoria cu pandispan pufos!

Tort Victoria cu pandispan pufos!

Ingrediente:

  • 200g unt nesarat + suplimentar pentru ungerea tavii
  • 200g zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie
  • 4 oua medii
  • 200g faina + suplimentar pentru tapetarea tavii
  • 1 praf de copt
  • Aprox. 6 linguri dulceata de zmeura. Surprinde-i pe ce dragi cu o dulceata de mure! Ai reteta!
  • 250 ml frisca
  • zahar pudra pentru ornat

Metode de preparare:

1. Adauga untul, zaharul si esenta de vanilie intr-un bol si amesteca-le bine pana se omogenizeaza. Adauga treptat cate un ou, apoi adauga faina si amesteca foarte bine.

2. Ai nevoie de doua tavi rotunde pentru coacere. Tavile se ung cu suplimentul de unt, apoi se tapeteaza cu faina ramasa. Amestecul obtinut se imparte in doua, in cele 2 recipiente, si se introduce in cuptor pentru coacere, cam 20 de minute, pana creste si prinde o crusta aurie. Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa la racit pana la scoaterea din tavi.

3. Scoate una din prajituri si rasuceste-o pe cealalta parte, apoi intinde dulceata de zmeura si adauga frisca. A doua prajitura o adaugam peste ceea ce am obtinut, prajitura aratand acum ca un sandwich. Cernem zaharul pudra pe deasupra prajiturii si astfel obtinem un desert delicios si simplu de facut!

Crezi sau nu, poti termina o masa si cu un tort de post!

Text: Mihaela Iancovici
Foto: Victoria Sponge Cake with Whipped Cream and Raspberries from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro