Trandafirii proaspeti fac ca acest tort sa fie atat spectaculos, cat si extraordinar de delicios!
Timp de preparare: 30 de minute
Timp de coacere: 30 de minute
Total timp: 1 ora
BLAT:
CREMA DE TRANDAFIRI:
BLATUL:
Incalzeste cuptorul la 170 de grade. Tapeteaza trei tavi cu diametrul de 2 cm cu unt apoi adauga hartie de copt doar pe fundul tavii. Tapeteaza tava iar cu unt apoi cu faina, dupa care arunca excesul.
Intr-un bol mediu, bate impreuna laptele cu albusurile si extractul de vanilie si cel de migdale pana la formarea unei compozitii omogene. Las-o deoparte.
Intr-un alt bol, amesteca cu mixerul la viteza medie faina, zaharul, praful de copt si sarea pana formeaza si acestea o compozitie omogena.
Adauga untul si continua sa mixezi pana acesta este complet incorporat iar amestexul are textura unor firimituri umede. Adauga compozitia de lapte cu albusuri si continua sa mixezi la viteza medie pentru inca 2 minute.
Imparte egal compozitia intre cele trei tavi si foloseste o spatula de silicon sau o lingura pentru a o nivela. Aranjaza tavile in cuptor astfel incat sa pastreze o distanta de 5-7 cm de peretii cuptorului si intre ele. Coace blaturile pentru 26- 30 de minute.
Pentru a te asigura ca s-au copt, insereaza in mijlocul blaturilor o scobitoare, iar daca aceasta iese curata, atunci compozitia poate fi scoasa din cuptor. Lasa tavile afara pana ce blaturile ating temperatura camerei, glazureaza-le cu crema de trandafiri, iar apoi imbraca tortul in petale.
CREMA DE TRANDAFIRI:
Intr-un bol, mixeaza la viteza medie untul pana capata o textura cremoasa. Adauga zaharul pudra, apa de trandafir, extractul de vanilie, petalele de trandafir tocate fin si laptele. Amesteca-le la viteza medie inca 30 de sec, pentru a incorpora toate ingredientele cu untul. Creste viteza timp de 1 minut pentru a omogeniza intreaga compozitie. Pentru a o subtia in caz de nevoie, adauga doua linguri de lapte.
Text: Lavine Jianu
Foto: www.gimmesomeoven.com