Timp de preparare: 30 de minute
Timp de coacere: 45-50 de minute
Ingrediente:
- 250 g unt nesarat, la temperatura camerei
- 250 g zahar pudra (redus la 200 de g)
- 4 oua medii (3 oua mari)
- Coaja rasa a doua portocale
- 270 de g faina + un praf de copt
- 120 ml fresh de portocale proaspat stors
- ½ lingurita de rom, optional
Indicatii:
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge cu unt o tava de tort de 22 cm.
Folosind un vas de mixer, pune laolalta untul si zaharul si bate-le pana amestecul devine pufos. Adauga si ouale pe rand. Pentru a evita inchegarea aluatului, adauga o lingura de faina daca e necesar.
Adauga coaja rasa si faina in vasul de mixer, iar dupa ce sunt batute bine, adauga usor si sucul de portocale.
Pune aluatul in tava pregatita si las-o in cuptorul preincalzit timp de 45-50 de minute sau pana cand scobitoarea prin care verifici daca e gata iese curata. Daca aluatul incepe sa devina maro prea repede, acopera-l cu o foaie de aluminiu usor unsa.
Lasa tortul in tava pana se raceste, dupa care il poti scoate si pune la servit.
*Romul este optional, dar il poti folosi pentru un plus de aroma.
Text: Denisa Matei
Foto: rasamalaysia.com