Nimic nu se compara cu aroma puternica de ciocolata, menta proaspata si inghetata de vanilie delicioasa.
Acest tort savuros este si usor de preparat, multumita sandwich-ului de inghetata si a siropului de ciocolata.
Timp de preparare: 30 minute
Timp total: 1 ora si 50 minute
Cu un mixer electric amesteca crema la viteza medie intr-un castron mare pana cand devine semi-solida. Incet, integreaza in siropul de ciocolata extractul de menta. Transfera jumatate din crema intr-un castron mediu; acopera-l si pune-l deoparte.
Intinde un strat subtire de amestec de crema pe o farfurie intinsa. Peste, pune 4 sandwich-uri de inghetata, asezand 3 cate 3, unul langa altul, pentru a crea o forma patratoasa la baza, sau 4 cate 4 pentru o forma dreptunghiulara. Ultimul strat fa-l subtire din amestecul de crema si pune 100 g. topping de biscuiti. Continua cu procesul pana ce termini toate sandwich-urile (ar trebui sa ai 4 straturi; pastreaza 100 g. de biscuiti). Sterge orice exces de crema de pe farfurie pentru a-i da o forma frumoasa, apoi pune-l la congelator pana devine tare (cel putin o ora, daca nu chiar mai mult – il poti tine si toata noaptea daca iti permite timpul).
Folosind o spatula, intinde deasupra si in lateralul tortului amestecul de crema ramas. Presara biscuitii ramasi peste si lasa-l la congelator, din nou, aproximativ 30 minute. Apoi taie-l si serveste-l! Sigur va fi delicios!
Crezi sau nu, poti termina o masa si cu un tort de post!
Foto: Shutterstock