Este momentul sa incerci o noua reteta delicioasa. Prepara acest tort raw, un desert delicios si sanatos.
Pentru baza:
170g migdale crude
60g nuci crude
45g seminte crude de floarea soarelui
250g curmale crude fara samburi (aprox. 10 curmale)
Doua linguri ulei de cocos topit
Un praf de sare
Tapetati cu folie alimentara fundul unei tavi de copt cu diametrul de 15cm, cu pereti detasabili.
Pentru a face baza, procesati nucile, migdalele si semintele intr-un robot de bucatarie pana obtineti o consistenta sfaramicioasa. Adaugati curmalele, uleiul de cocos si sarea si procesati pana cand obtineti un aluat lipicios. Puneti aluatul pe fundul tavii si neteziti-l cu mainile pana este bine intins. Puneti la frigider pana faceti umplutura.
Pentru umplutura:
125g nuci caju inmuiate in apa fierbinte minim doua ore sau 65g unt de caju
100g tahina
Coaja rasa si zeama stoarsa de la o lamaie
Semintele unei jumatati de baton de vanilie
80 ml miere sau sirop de artar
80ml ulei de cocos topit
Procesati toate ingredientele pentru umplutura in robotul de bucatarie pana cand obtineti o consistenta cremoasa, timp de 5-6 minute. Cand este gata, turnati umplutura peste aluat, neteziti-o cu ajutorul unei spatule si puneti tortul la congelator timp de 30 minute, pana cand s-a intarit.
Pentru topping:
5 smochine
100g zmeura (cruda sau congelata)
zeama stoarsa de la o jumatate de limeta
O mana de fistic crud, faramitat
Curatati doua smochine de coaja, taiati-le jumatati si puneti-le in robotul de bucatarie impreuna cu zmeura si zeama de limeta si procesati pana obtineti o consistenta omogena. Turnati acest amestec peste umplutura si puneti tortul la congelator timp de minim 30 minute.
Daca iubesti smochinele, tine minte cum faci dulceata de smochine!
Cu 30 minute inainte de a-l servi, scoateti tortul din congelator, apoi asezati smochinele taiate deasupra si presarati cu fistic si feliati-l cu ajutorul un cutit pe care sa-l treceti printr-un jet de apa fierbinte.