Ingrediente:
200g nuci crude
100g migdale crude
400g curmale fara samburi
45ml sirop de artar
Doi mango copti, taiati cubulete
Zeama de la o jumatate de lime
150g nuci caju crude
15ml ulei de cocos
O mana de fistic crud, tocat marunt
Citeste si:
Tarta de caise cu migdale si cocos, de Ioana Dumitrescu
Mod de preparare:
Tapetati cu folie alimentara fundul unei tavi de copt cu diametrul de 20cm si pereti detasabili.
Pentru a face primul strat, procesati nucile si migdalele intr-un robot de bucatarie pana obtineti o consistenta sfaramicioasa. Adaugati curmalele, 15ml sirop de artar si procesati pana cand obtineti un aluat lipicios. Puneti aluatul pe fundul tavii si neteziti-l cu mainile pana este bine intins.
Procesati nucile caju pana cand obtineti o pasta, timp de 4-5 minute. Cand este gata, adaugati cubuletele de mango, 30 ml sirop de artar, zeama de lime, ulei de cocos si procesati pana obtineti o crema groasa. Turnati crema peste aluat, neteziti-o cu ajutorul unei spatule si puneti tortul la congelator timp de 4 ore, pana cand s-a intarit.
Cu 15 minute inainte de a-l servi, scoateti tortul din congelator si presarati cu fistic inainte de a-l felia.