Nu ai nevoie de o ocazie speciala pentru a manca un desert delicios, asa ca poti incercat oricand acest tort ombre de trandafiri.
Atunci cand ai timp liber, trebuie sa incerci acest tort ombre de trandafiri. Familia ta se va bucura cu siguranta de acest desert.
Pentru blat (3 straturi):
Pentru crema si topping
1. Preincalzeste cuptorul la 180C si pregateste trei tavi. Tapeteaza-le cu unt si pune hartie de copt. Intr-un vas mediu amesteca 1 ¾ cana faina, 1 ½ lingurita pudra de copt si ¼ lingurita sare Kosher pana cand obtii un amestec omogen si apoi lasa deoparte.
2. Cu ajutorul mixerului amesteca ½ cana unt cu ¾ cana zahar pana cand obtii o compozitie deschisa la culoare si pufoasa (cel putin 5 minute).
3. Amesteca si cele 4 albusuri, ½ cana lapte si o lingura apa de trandafiri.
4. Toto cu ajutorul mixerului, adauga in amestecul cu unt ingredientele uscate si zaharul, alternand cu ingredientele lichide. Mixeaza pana cand obtii un amestec omogen.
5. Dupa ce aluatul este gata, imparte-l in trei boluri medii. Adauga cateva picaturi de colorant alimentar si, cu ajutorul unei spatule din silicon, amesteca pana aluatul are o culoare uniforma.
6. Dupa ce ai facut acest pas in fiecare bol, pune fiecare aluat in cate o tava, apoi lasa-l la cuptor pentru 18-23 de minute, iar apoi lasa-l la racit pentru 15 minute.
7. Dupa ce blaturile s-au racit, prepara crema. Amesteca 1 ½ cana smantana pentru frisca, ½ cana zahar pudra si 1 lingurita extract de vanilie cu ajutorul unui mixer. Bate la viteza medie-mare pana cand se formeaza varfuri moi. Ai grija sa folosesti crema in maximum 15 minute dupa ce o prepari.
8. Taie blaturile si pune peste fiecare un rand de crema. La final pune peste tort crema ramasa si orneaza dupa plac.