Tort de vara cu capsuni si zmeura

Rasfata-ti prietenii si familia cu acest tort cu capsuni si zmeura, care nu necesita coacere.

Este tortul perfect pentru aniversarile din timpul verii si dureaza numai 20 de minute sa il prepari.


Portii: 10-12.
Timp de pregatire: 20 de minute.
Grad de dificultate: Usor.
Cost: Mediu.

Ingrediente:

  • 150 g. biscuiti simpli.
  • 1/2 cana nuca de cocos deshidratata.
  • 1 1/2 lingurita de scortisoara.
  • 100 g. unt topit.

Pentru crema:

  • 2 albusuri, la temperatura camerei.
  • 1 cana de zahar.
  • 250 g. de capsuni coapte, curatate si taiate marunt.
  • 1 lingura de suc de lamaie.
  • 1 lingurita de esenta de vanilie.

Pentru decor:  Zmeura proaspata.

Mod de pregatire:

1. Tapeteaza o forma cu diametrul de 26-28 cm cu hartie de copt. Asta te va ajuta sa scoti mai usor prajitura din forma.


2. Pregateste blatul maruntind biscuitii si amestecandu-i cu nuca de cocos, scortisoara si untul topit si amesteca bine.

3. Aeaza baza de biscuiti in tava si pune-o la rece cat timp pregatesti crema.

4. Pune albusurile, zaharul, capsunile taiate, sucul de lamaie si esenta de vanilie in bolul unui mixer.

5. Bate la viteza mare timp de 6-8 minute pana cand compozitia devine pufoasa si zaharul s-a topit.

6. Pune compozitia peste baza de biscuiti, niveleaza si acopera cu o foaie de hartie de copt. Tine la rece timp de minim 4 ore.

7. Pentru a servi, taie tortul cu un cutit care a fost tinut in apa calda. Orneaza cu zmeura proaspata.

Text: Oana Iosif
Foto: www.annabel-langbein.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro