Este tortul perfect pentru aniversarile din timpul verii si dureaza numai 20 de minute sa il prepari.
Portii: 10-12.
Timp de pregatire: 20 de minute.
Grad de dificultate: Usor.
Cost: Mediu.
Ingrediente:
- 150 g. biscuiti simpli.
- 1/2 cana nuca de cocos deshidratata.
- 1 1/2 lingurita de scortisoara.
- 100 g. unt topit.
Pentru crema:
- 2 albusuri, la temperatura camerei.
- 1 cana de zahar.
- 250 g. de capsuni coapte, curatate si taiate marunt.
- 1 lingura de suc de lamaie.
- 1 lingurita de esenta de vanilie.
Pentru decor: Zmeura proaspata.
Mod de pregatire:
1. Tapeteaza o forma cu diametrul de 26-28 cm cu hartie de copt. Asta te va ajuta sa scoti mai usor prajitura din forma.
2. Pregateste blatul maruntind biscuitii si amestecandu-i cu nuca de cocos, scortisoara si untul topit si amesteca bine.
3. Aeaza baza de biscuiti in tava si pune-o la rece cat timp pregatesti crema.
4. Pune albusurile, zaharul, capsunile taiate, sucul de lamaie si esenta de vanilie in bolul unui mixer.
5. Bate la viteza mare timp de 6-8 minute pana cand compozitia devine pufoasa si zaharul s-a topit.
6. Pune compozitia peste baza de biscuiti, niveleaza si acopera cu o foaie de hartie de copt. Tine la rece timp de minim 4 ore.
7. Pentru a servi, taie tortul cu un cutit care a fost tinut in apa calda. Orneaza cu zmeura proaspata.
Text: Oana Iosif
Foto: www.annabel-langbein.com