Rasfata-ti prietenii si familia cu acest tort cu capsuni si zmeura, care nu necesita coacere.
Este tortul perfect pentru aniversarile din timpul verii si dureaza numai 20 de minute sa il prepari.
Portii: 10-12.
Timp de pregatire: 20 de minute.
Grad de dificultate: Usor.
Cost: Mediu.
Pentru decor: Zmeura proaspata.
1. Tapeteaza o forma cu diametrul de 26-28 cm cu hartie de copt. Asta te va ajuta sa scoti mai usor prajitura din forma.
2. Pregateste blatul maruntind biscuitii si amestecandu-i cu nuca de cocos, scortisoara si untul topit si amesteca bine.
3. Aeaza baza de biscuiti in tava si pune-o la rece cat timp pregatesti crema.
4. Pune albusurile, zaharul, capsunile taiate, sucul de lamaie si esenta de vanilie in bolul unui mixer.
5. Bate la viteza mare timp de 6-8 minute pana cand compozitia devine pufoasa si zaharul s-a topit.
6. Pune compozitia peste baza de biscuiti, niveleaza si acopera cu o foaie de hartie de copt. Tine la rece timp de minim 4 ore.
7. Pentru a servi, taie tortul cu un cutit care a fost tinut in apa calda. Orneaza cu zmeura proaspata.
Text: Oana Iosif
Foto: www.annabel-langbein.com