Timp de preparare: 40 min
Timp de coacere: 40 min
Portii: 12
Ingrediente:
Tort
- 300g faina
- 3 lingurite praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 3 lingurite scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1 lingurita sare
- 170g piure de mere
- 225ml lapte de migdale
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 130g zahar
- 110g ulei de cocos ( topit )
- 500g morcov ras
Glazura
- 60g nuci de macadamia crude (inmuiate, stoarse si clatite)
- 60g caju crud (inmuiat, stors si clatit)
- 60ml lapte de migdale
- 90g sirop de artar
- 2 linguri ulei de cocos
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si unge o tava cu ulei de cocos.
2. Intr-un bol mare amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara si sarea.
3. Intr-un bol separat amesteca piureul de mere, laptele de migdale, esenta de vanilie, zaharul si uleiul de cocos.
4. Acum adauga ingredientele uscate peste cele lichide si amesteca pana obtii o textura omogena.
5. Adauga morcovii rasi si continua sa amesteci pana cand acestia s-au incorporat in mixtura.
6. Pune compozitia in tava si lasa tortul la copt in jur de 30-40 min.
7. Ocupa-te de glazura: Adauga toate ingredientele intr-un blender puternic. Incepe cu o viteza mica apoi urca treptat pana obtii o glazura cremoasa. Daca este nevoie poti adauga o lingura de lapte de migdale in plus pentru a obtine consistenta dorita.
8. Lasa glazura sa stea cam 30 minute pana sa o intinzi pe tort.
9. Tine tortul in frigider.
Incearca si acest tort de mere delicios!
Pofta buna!
Text: Laura Musuroaea
Foto: http://www.loveandlemons.com/