In ultima perioada tortul de morcovi a devenit tot mai apreciat in lumea culinara si pe buna dreptate. Este delicios! Am decis sa iti oferim o reteta vegana, adaptata special pentru cei care adopta acest regim alimentar. Chiar si glazura!
Timp de preparare: 40 min
Timp de coacere: 40 min
Portii: 12
Tort
Glazura
1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si unge o tava cu ulei de cocos.
2. Intr-un bol mare amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara si sarea.
3. Intr-un bol separat amesteca piureul de mere, laptele de migdale, esenta de vanilie, zaharul si uleiul de cocos.
4. Acum adauga ingredientele uscate peste cele lichide si amesteca pana obtii o textura omogena.
5. Adauga morcovii rasi si continua sa amesteci pana cand acestia s-au incorporat in mixtura.
6. Pune compozitia in tava si lasa tortul la copt in jur de 30-40 min.
7. Ocupa-te de glazura: Adauga toate ingredientele intr-un blender puternic. Incepe cu o viteza mica apoi urca treptat pana obtii o glazura cremoasa. Daca este nevoie poti adauga o lingura de lapte de migdale in plus pentru a obtine consistenta dorita.
8. Lasa glazura sa stea cam 30 minute pana sa o intinzi pe tort.
9. Tine tortul in frigider.
Incearca si acest tort de mere delicios!
Pofta buna!
Text: Laura Musuroaea
Foto: http://www.loveandlemons.com/