Dintre toate deserturile cu care te puteam ispiti cel pe care ti-l propunem astazi este tortul de morcovi.
Combinatia extraordinara de aluat pufos si crema de branza te va cuceri. Descopera reteta de tort de morcovi mai jos. Vei ramane uimita.
Tort:
Preincalzeste cuptorul la 180 C. Ia o tava rotunda si unge-o cu unt si faina.
Amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, cuisoarele, nucsoarele si sarea intr-un castron mare. Intr-un mixer, pune apoi morcovii si marunteste-i. Ii poti taia si cu cutitul, daca ai rabdare. Intr-un alt castron, amesteca zaharul cu ouale, pana devin omogene. Apoi adauga incet uleiul, pana se integreaza si acesta. Aproximativ 45 de secunde continua sa amesteci cu mixerul pana se face pasta. Apoi, introdu si morcovii in amestec, pana nu mai exista urma de faina.
Pune amestecul in tava si lasa-l la cuptor. Lasa-l la copt pana cand, introducand o scobitoare, observi ca nu se prinde (aproximativ 35 minute). Scoate apoi tortul din cuptor si lasa-l sa se raceasca aprox. 10 minute.
Dupa ce s-a racit tortul, amesteca crema de branza cu unt, smantana si vanilie, pana cand devin omogene. Ia amestecul si unge tortul racit cu el. Apoi, pune-l la frigider si lasa-l sa se aseze. Acum este gata sa il mananci! Va fi delicios!
Data viitoare e cazul sa faci un tort diplomat! O sa ii dai gata pe toti!
Text: Stefana Macovei
Foto: Shutterstock