Ai pofta de un chec dulce, dar in acelasi timp racoritor? Incearca acest chec cu lamaie si afine!
Numar de portii: 10
1. Incalzeste cuptorul la 190° C. Tapeteaza cu unt o hartie de copt.
2. Intr-un vas mic amesteca cu telul o cana si ½ de faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Pune-le deoparte.
3. In vasul pentru mixer bate untul si zaharul pentru aproximativ 3 minute, pana cand amestecul devine pufos. Adauga sucul si coaja de lamaie si extractul de vanilie. Bate si ouale, cate unul pe rand.
4. Adauga jumatate din amestecul cu faina pana cand toate ingredientele s-au integrat. Pune apoi iaurtul grecesc, iar dupa adauga si restul ingredientelor uscate, amestecand pana obtii o crema omogena.
5. Peste afine pune o lingura de faina. Adauga-le in aluat amestecand usor. Intinde compozitia in forma pregatita. Coace pentru 45-50 de minute sau pana cand o scobitoare iese curata.
6. Lasa tortul la racit pentru 15 minute, scoate-l din forma si lasa-l la racit complet.
7. In timp ce tortul se raceste, prepara glazura de lamaie cu crema de branza.
8. Cu ajutorul mixerului amesteca toate ingredientele. Adauga mai mult lapte daca doresti o glazura mai lichida. Pune amestecul peste tort atunci cand acesta s-a racit.
Text: Georgiana Livadaru
Foto: www.sweetandsavorybyshinee.com