Clatite, ciocolata, crema… acest tort de clatite e de-a dreptul special! Si nici macar nu ai nevoie de cuptor!
Portii: 12
Timp de preparare: 1 ora
Dificultate: medie
Pune faina, laptele, ouale si un varf de sare intr-un bol si bate-le pana devin un aluat neted. Adauga o cantitate mica de ulei de-a lungul unei tavi mici rezistenta la grasime si pune-o la foc mediu. Sterge usor cu hartie de bucatarie. Cand tigaia s-a incins, adauga o lingura mare de compozitie si misca tigaia circular astfel incat compozitia sa fie pe intreaga suprafata a tigaii. Coace-le pe ambele parti timp de doua-trei minute pana capata o culoare usor aurie. Repeta pana ce ai folosit intreaga compozitie si pune clatitele pe o parte.
Topeste ciocolata zdrobita, untul si un varf de sare intr-un bol rezistent la caldura deasupra unei oale cu apa clocotind (nu permite bolului sa atinga apa). Amesteca din cand in cand.
Zdrobeste intre timp nucile prajite pe o suprafata curata. Pana la acest timp, ciocolata trebuie sa se fi topit deja; inlatur-o de la caldura, toarna 200 ml de crema si o mana de nuci. Bate crema ramasa cu vanilia si zaharul pana ce textura devine mai groasa.
Pentru a forma tortul, intinde un strop de crema de-a lungul unei farfurii, pune o clatita deasupra si preseaza usor. Pune niste ciocolata deasupra clatitei. Pune inca o clatita peste si inca una dupa. Continua sa faci asta si alterneaza cremele pana ai epuizat toate clatitele. Adu-ti aminte sa pastrezi niste crema pentru a pune deasupra.
Netezeste partile cu o spatula, iar apoi toarna crema ramasa si presara cateva bucatele de ciocolata neagra. Decoreaza partea de sus cu cateva bucati de zmeura (optional). Tortul e numai gata de servit.
Text: Denisa Matei
Foto: Shutterstock
Cum faci clatite. Trucuri ca să-ți iasă cele mai pufoase clătite