Tort de ciocolata si nuci, fara faina

Un desert festiv pe care il poti pregati usor si care se va bucura de aprecierea tuturor.

Portii: 10
Timp de preparare: 20 minute
Total: 1h 25


Ingrediente:

  • Unt nesarat, la temperatura camerei (pentru tigaie)
  • ¼ cana pudra de cacao neindulcita
  • ½ cana plus 1 lingura ulei de cocos
  • 285 g ciocolata amaruie, rupta in bucatele mici
  • 1 ¼ cani de zahar
  • 1 lingura extract de vanilie pur
  • ½ lingura sare de mare
  • ½ cana de nuci de pamant prajite, plus 2 linguri de alune taiate (pentru sevire)
  • fructe pentru ornare

Metoda de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 350 de grade Celsius. Unge cu unt o tava rotunda de tort de aproximativ 21 de cm. Pune hartie de copt, unge cu unt hartia si presara cacao.


Topeste ½ cana de ulei si 21 de grame de ciocolata intr-un bol rezistent la caldura peste o oala cu apa ce fierbe si las-o acolo pana se topeste. Inlatur-o de la caldura; bate si zaharul impreuna cu ouale in acelasi timp. Adauga si cacao, vanilia, sarea, iar la final nucile de pamant. Intinde aluatul in tava.

Lasa aluatul la copt timp de aproximativ 35 de minute. Lasa-l sa se raceasca in totalitate sau chiar peste noapte.

Foloseste un cutit de-a lungul marginilor pentru a-l putea scoate din tava.

Topeste cele 30 de grame de ciocolata ramase si o lingura de ulei (cum ai facut si mai devreme si intinde compozitia de-a lungul tortului. Presara alunele taiate sau fructele in centru. Taie tortul in portii si serveste.


Text: Denisa Matei
Foto: Shutterstock

Citeşte şi: Ce este făina de orez. Ce beneficii are și cum se folosește

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro