- 450g ciocolata, dropsuri sau taiata bucatele
- 300g zahar de cocos sau zahar obisnuit
- 150ml espresso fierbinte sau cafea puternica
- 225g unt nesarat, taiat cubulete, la temperatura camerei
- Doua linguri pudra de cacao
- 8 oua, la temperatura camerei
- O lingurita extract pur de vanilie sau semintele unui de baton de vanilie
- Zmeura sau capsune, pentru decorat (optional)
Citeste si:
Prajitura de ciocolata fara oua sau lapte
- Incingeti cuptorul la 180C. Ungeti cu unt o tava de copt rotunda cu diametrul de 20cm si tapetati fundul cu hartie de copt.
- Puneti ciocolata in robotul de bucatarie sau in blender si procesati pana se faramiteaza. Apoi, adaugati zaharul si procesati pana obtineti o consistenta nisipoasa. Adaugati cafeaua fierbinte si procesati pana cand ciocolata s-a topit. Adaugati untul si cacaua si procesati. Apoi, adaugati ouale, vanilia si procesati pana obtineti o consistenta omogena. Daca folositi blenderul, va fi nevoie sa opriti motorul de 2-3 ori si sa amestecati cu o spatula, pentru a va asigura ca obtineti o compozitie cremoasa.
- Turnati compozitia in tava pregatita, apoi coaceti in cuptorul incins timp de 55-65 minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca la temperatura camerei, apoi tineti la frigider timp de minim 3 ore inaine de a servi.
- Inainte de a servi, decorati cu zmeura sau cu jumatati de capsune.
Reteta & foto de Ioana Dumitrescu, EastofKitchen
Incearca si aceste retete de tort de ciocolata
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro