Tort de ciocolata fara faina, de Ioana Dumitrescu

Afla de la Ioana Dumitrescu cum poti prepara un delicios tort de ciocolata fara nici un pic de faina!

Tort de ciocolata fara faina, de Ioana Dumitrescu
  • 450g ciocolata, dropsuri sau taiata bucatele
  • 300g zahar de cocos sau zahar obisnuit
  • 150ml espresso fierbinte sau cafea puternica
  • 225g unt nesarat, taiat cubulete, la temperatura camerei
  • Doua linguri pudra de cacao
  • 8 oua, la temperatura camerei
  • O lingurita extract pur de vanilie sau semintele unui de baton de vanilie
  • Zmeura sau capsune, pentru decorat (optional)

Citeste si:
Prajitura de ciocolata fara oua sau lapte

  1. Incingeti cuptorul la 180C. Ungeti cu unt o tava de copt rotunda cu diametrul de 20cm si tapetati fundul cu hartie de copt.
  2. Puneti ciocolata in robotul de bucatarie sau in blender si procesati pana se faramiteaza. Apoi, adaugati zaharul si procesati pana obtineti o consistenta nisipoasa. Adaugati cafeaua fierbinte si procesati pana cand ciocolata s-a topit. Adaugati untul si cacaua si procesati. Apoi, adaugati ouale, vanilia si procesati pana obtineti o consistenta omogena. Daca folositi blenderul, va fi nevoie sa opriti motorul de 2-3 ori si sa amestecati cu o spatula, pentru a va asigura ca obtineti o compozitie cremoasa.
  3. Turnati compozitia in tava pregatita, apoi coaceti in cuptorul incins timp de 55-65 minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca la temperatura camerei, apoi tineti la frigider timp de minim 3 ore inaine de a servi.
  4. Inainte de a servi, decorati cu zmeura sau cu jumatati de capsune.

Reteta & foto de Ioana Dumitrescu, EastofKitchen

Incearca si aceste retete de tort de ciocolata 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro