Tort de ciocolata

Iti propunem o reteta delicioasa, cu ciocolata din plin! Trebuie sa o incerci!

Ingrediente blat:


  • 250 g zahar brun
  • 4 oua mari
  • 200 g ciocolata neagra
  • 220 g faina de tort
  • 1 lingura praf de copt
  • ½ lingura bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri pudra de ciocolata
  • 250 ml lapte proaspat

Ingrediente glazura:

  • 200 g ciocolata neagra de gatit
  • ½ cana smantana
  • 50 g unt

Indicatii:

Blat:

Topeste ciocolata de gatit in metoda bain-marine. Pune-o deoparte la racit.
Bate intr-un bol untul si zaharul pana devine un mix pufos. Adauga ouale, unul cate unul, batandu-le foarte bine indata ce le pui pe rand. Adauga si ciocolata topita.


Pune faina si laptele intr-un bol; amesteca-le. Pune-l la copt intr-un coptor preincalzit la 160 de grade Celsius pentru aproximativ 50 de minute. Testeaza cu o scobitoare; vei sti ca e gata in momentul in care ea va fi curata.
Scoate aluatul din cuptor si lasa-l la racit inainte de a pune si glazura.

Glazura:

Pune ciocolata, smantana si untul intr-un bol rezistent la caldura peste apa care fierbe si las-o asa pana cand se topeste si devine un amestec omogen. Lasa-l sa se raceasca putin si intinde-l peste tort.

Text: Denisa Matei
Foto: rasamalaysia.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro