Ingrediente blat:
- 250 g zahar brun
- 4 oua mari
- 200 g ciocolata neagra
- 220 g faina de tort
- 1 lingura praf de copt
- ½ lingura bicarbonat de sodiu
- 2 linguri pudra de ciocolata
- 250 ml lapte proaspat
Ingrediente glazura:
- 200 g ciocolata neagra de gatit
- ½ cana smantana
- 50 g unt
Indicatii:
Blat:
Topeste ciocolata de gatit in metoda bain-marine. Pune-o deoparte la racit.
Bate intr-un bol untul si zaharul pana devine un mix pufos. Adauga ouale, unul cate unul, batandu-le foarte bine indata ce le pui pe rand. Adauga si ciocolata topita.
Pune faina si laptele intr-un bol; amesteca-le. Pune-l la copt intr-un coptor preincalzit la 160 de grade Celsius pentru aproximativ 50 de minute. Testeaza cu o scobitoare; vei sti ca e gata in momentul in care ea va fi curata.
Scoate aluatul din cuptor si lasa-l la racit inainte de a pune si glazura.
Glazura:
Pune ciocolata, smantana si untul intr-un bol rezistent la caldura peste apa care fierbe si las-o asa pana cand se topeste si devine un amestec omogen. Lasa-l sa se raceasca putin si intinde-l peste tort.
Text: Denisa Matei
Foto: rasamalaysia.com