Ingrediente:
– 5 albusuri
– 300 de gr de zahar fin
– 1 lingurita de extract de vanilie
– 1 ½ cani de smantana grasa
– 500 de gr de cirese, fara samburi, taiate in jumatate
– 200 de gr de ciocolata neagra, amaruie
Mod de preparare:
Amesteca albusurile cu ajutorul unui mixer, pana cand obtii o spuma. Adauga treptat zahar, in timp ce continui sa bati albusurile, pana cand amestecul devine lucios si mai rigid. Daca mixtura nu este fina si se mai simt granule de zahar, continua sa amesteci. La final, adauga extractul de vanilie.
Intinde amestecul in tavi, acoperite cu hartie de copt, formand 4 discuri, cu diametrul de 15 cm. Pune-le la copt pentru o ora si jumatate, incalzind cuptorul in prealabil la 120 de grade Celsius. Apoi, inchide cuptorul si lasa bezelele inauntru pentru inca o ora.
Topeste ciocolata si adauga ½ de cana de smantana. Bate bine restul de smantana, pana cand devine mai solida.
Pentru a aranja tortul, ia un disc de bezea si unge-l cu ¼ din amestecul de ciocolata. Presara ¼ din crema de smantana deasupra si cirese. Acopera cu un alt disc de bezea. Repeta acest procedeu pana la ultimul disc. La final, presara fulgi de ciocolata peste tort, pentru décor.
Tortul poate fi servit imediat sau poate fi racit timp de o ora, pentru ca feliile sa poata fi taiate mai uniform.
Foto: topwithcinnamon.com
Iti recomandam sa incerci si aceste retete pentru dulceata de cirese.