Tort cu seminte de dovleac si crema de branza

Tort cu seminte de dovleac si crema de branza

Ingrediente:

Tort:

1 ¾ de cani cu zahar
2 ½ cani cu faina
1 ½ de lingurita de sare
1 ½ de lingurita de praf de copt
1 ½ bicarbonat de sodiu
1 lingura de condimente cu aroma de dovleac
2 oua
1 cana cu lapte batut sau iaurt
1 cana cu piure de dovleac
½ de cana de ulei vegetal
1 lingura de extract de vanilie
¾ de cana cu apa

Crema:

½ de cana de unt nesarat
230 de grame de crema de branza
2 ½ cani cu zahar
1 lingura de extract de vanilie
¼ de lingura de sare

Pentru ornat:

Caramel
Seminte de dovleac

Mod de preparare:

Blatul:

Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si asaza hartie de copt in 2 tavi rotunde. Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul, sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, condimentele cu gust de dovleac. Intr-un bol separat, putin mai mic, combina ouale, laptele batut, piureul de dovleac, uleiul, extractul de vanilie si apa. Adauga amestecul de ingrediente lichide in bolul mai mare si amesteca bine pana se omogenizeaza.

Imparte compozitia in cele doua tavi si coace timp de cel putin 30 de minute. Verifica daca s-a copt cu ajutorul unei scobitori. La final, lasa blatul sa se raceasca timp de 10 minute in tavi si dupa ce le scoti, lasa-le sa se raceasca pe un tocator.

Crema:

Cu ajutorul unui mixer, bate impreuna untul si crema de brnaza, pana obtii o pasta moale. Gradual adauga zaharul, mixand incontinuu. Adauga extractele si sarea. Aceasta crema va fi suficienta pentru a o utiliza intre blaturi, cu un efect de naked cake. Daca iti doresti sa acoperi tortul in totalitate, mai pregateste o jumatate de portie de crema.

Asamblare:

Dupa ce s-au racit cele 2 blaturi, asaza-le unul peste celalalt, cu crema in mijloc. Acopera si partea de sus a tortului cu aceasta crema, insa nu in totalitate. Iti recomand sa ii oferi un aspect nefinisat.
Pune tortul la frigider, pentru a raci crema. Intre timp, incalzeste siropul de caramel si lasa-l sa se raceasca doar putin, nu ai vrea ca acesta sa topeasca crema de branza. Toarna siropul peste tort. Atentie, acest pas trebuie facut exact inainte de aservi tortul, in mod contrar, siropul se va topi si se va prelinge. La final, adauga cateva seminte de dovleac, daca preferi!

Vezi o metoda rapida de a face dovleac copt!

Foto: mynameisyeh.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro