ELLE începe un nou an în forță! Kelly Rutherford este protagonista unui editorial de modă în exclusivitate și a unui interviu despre stil și modă; în plus, află cum a fost la ELLE Style Awards 2024 și citește câteva lecții prețioase de istorie de la Iulia Navalnaia, cercetătoarea Cristina A. Bejan și artistul Adrian Ghenie.
Astazi iti recomandam o prajitura dulce, delicioasa & racoritoare, perfecta pentru o zi insorita de vara! Incearca tortul cu lamaie si afine si bucura-te de acest desert aromat!
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Foloseste un spray pentru gatit in tava in care vei coace blatul.
Pentru blat: Bate untul cu ajutorul unui mixer, la viteza mare, timp de 1 minut. Adauga zaharul granulat si zaharul brun si bate la viteza medie pana se formeaza o crema, timp de 2-3 minute. Adauga ouale si vanilia. Bate la viteza medie pana cand totul se omogenizeaza. Pune amestecul deoparte.
Intr-un recipient mai mare, amesteca faina, praful de copt si sarea. Integreaza incet ingredientele umede. Bate la viteza mica pentru cateva secunde, apoi adauga laptele, sucul si coaja lamailor. Scoate mixerul din amestec si mai bate totul putin cu o lingura. Pune afinele si o lingura de faina si incorporeaza-le in aluat. Aluatul ar trebui sa fie foarte gros.
Pune aluatul in 3 tavi rotunde (pregatite de dinainte). Coace cele 3 straturi pentru aproximativ 20-25 de minute, sau pana cand o scobitoare pe care o inserezi in centru iese curata. Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca complet pana sa le acoperi cu glazura.
Pentru glazura: Folosind un mixer, bate crema de branza cu untul la o viteza medie, pana nu mai raman cocoloase. Adauga zaharul pudra, o lingura de smantana, extract de vanilie si un praf de sare si bate totul la viteza mica. Apoi, mareste viteza si amesteca pentru 3 minute. Daca vrei sa mai subtiezi crema, mai poti adauga o lingura de smantana.
Intoarce-te la blaturi si, folosind un cutit, taie partea de sus (cea care a crescut), ca sa poti avea un blat fara denivelari. Pune blaturile unul peste altul si adauga cate un strat de crema (glazura) intre fiecare. Pe deasupra, adauga tot crema si decoreaza tortul cu felii de lamaie si afine (si/sau zmeura sau alte fructe de padure).
Este foarte important sa lasi tortul la frigider pentru cel putin o ora inainte de a taia din el. Pofta buna!