Tort cu lamaie si afine

Astazi iti recomandam o prajitura dulce, delicioasa & racoritoare, perfecta pentru o zi insorita de vara! Incearca tortul cu lamaie si afine si bucura-te de acest desert aromat!

Tort cu lamaie si afine

Ingrediente:

Blat

  • 230 gr. de unt nesarat, la temperatura camerei
  • 250 gr. de zahar granulat
  • 100 gr. de zahar brun
  • 4 oua mari, la temperatura camerei
  • 1 lingura de extract de vanilie
  • 345 gr. de faina
  • 1 lingura de praf de copt
  • ½ lingurita de sare
  • 240 ml de lapte batut
  • coaja rasa si sucul de la 3 lamai
  • 300 gr. de afine afine proaspete
  • 1 lingura de faina

Glazura

  • 230 gr. de crema de braza grasa
  • 115 gr. de unt nesarat, la temperatura camerei
  • 420 gr. de zahar pudra
  • 1-2 linguri de smantana
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare:

  1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Foloseste un spray pentru gatit in tava in care vei coace blatul.
  2. Pentru blat: Bate untul cu ajutorul unui mixer, la viteza mare, timp de 1 minut. Adauga zaharul granulat si zaharul brun si bate la viteza medie pana se formeaza o crema, timp de 2-3 minute. Adauga ouale si vanilia. Bate la viteza medie pana cand totul se omogenizeaza. Pune amestecul deoparte.
  3. Intr-un recipient mai mare, amesteca faina, praful de copt si sarea. Integreaza incet ingredientele umede. Bate la viteza mica pentru cateva secunde, apoi adauga laptele, sucul si coaja lamailor. Scoate mixerul din amestec si mai bate totul putin cu o lingura. Pune afinele si o lingura de faina si incorporeaza-le in aluat. Aluatul ar trebui sa fie foarte gros.
  4. Pune aluatul in 3 tavi rotunde (pregatite de dinainte). Coace cele 3 straturi pentru aproximativ 20-25 de minute, sau pana cand o scobitoare pe care o inserezi in centru iese curata. Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca complet pana sa le acoperi cu glazura.
  5. Pentru glazura: Folosind un mixer, bate crema de branza cu untul la o viteza medie, pana nu mai raman cocoloase. Adauga zaharul pudra, o lingura de smantana, extract de vanilie si un praf de sare si bate totul la viteza mica. Apoi, mareste viteza si amesteca pentru 3 minute. Daca vrei sa mai subtiezi crema, mai poti adauga o lingura de smantana.
  6. Intoarce-te la blaturi si, folosind un cutit, taie partea de sus (cea care a crescut), ca sa poti avea un blat fara denivelari. Pune blaturile unul peste altul si adauga cate un strat de crema (glazura) intre fiecare. Pe deasupra, adauga tot crema si decoreaza tortul cu felii de lamaie si afine (si/sau zmeura sau alte fructe de padure).
  7. Este foarte important sa lasi tortul la frigider pentru cel putin o ora inainte de a taia din el. Pofta buna!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro