Acest tort cu nuca de cocos, desi se prepara foarte usor, este sofisticat si plina de aroma.
Este asemenea prajiturii pe care bunica ta o servea la petreceriile in familie atunci cand erai mica si devine mai delicioasa cu fiecare gustare.
Este foarte usoasa, iar crema fina o face sa se detaseze de clasicele prajituri uscate. Iata cum sa o prepari:
1. Incalzeste in prealabil cuptorul la 350 de grade. O sa ai nevoie de 3 tavi de copt pentru tort identice, pe care vei aseza hartie pentru copt si vei unge cu unt atat tava cat si hartia. In cazul in care nu ai tavi suficiente, poti coace pe rand cele 3 blaturi.
2. Pune faina intr-un bol de dimensiuni mari si adauga praful de copt, sarea. Amesteca pentru 20 de secunde.
3. Intr-un alt bol, amesteca cu ajutorul unui mixer zaharul granulat, untul si uleiul de rapita la o viteza medie.
4. Adauga in compozotie galbenusurile de ou, pe rand, si amesteca pana se prind de compozitie ( pastreaza 2 albusuri), apoi adauga extractele de cocos si vanilie.
5. Adauga in 3 transe amestecul cu 1/3 de faina si jumatate din laptele de cocos alternativ, amestecand bine dupa fiecare turnare.
6. Intr-un bol separat, foloseste un mixer electric pentru a amesteca 6 albusuri de oua cu crema de tartar la o viteza medie.
7. Folosing o spatula de plastic, pune o treime din albusurile de oua in aluatul de prajitura.
8. Imparte aluatul in cele 3 tavi de copt, imprastie aluatul pana vei obtine un strat neted si lasa la copt pentru aproximativ 19-20 minute (testeaza cu o scobitoare compozitia pentru a te asigura ca este coapta bine).
9. Dupa ce scoti prajitura de la cuptor, las-o sa se raceasca in tava pentru 5-10 minute dupa care intoarce-o pe partea cealalta cu ajutorul unui cutit pentru a se raci de tot.
10. Pune toate cele trei blaturi unul peste celelalt si adauga crema intre fiecare dintre ele, dupa care unge totul pe deasupra si presara fulgii de cocos pentru a se lipi.
Amesteca intr-un bol, cu ajutorul unui mixer, untul cu crema de branza pana devine o crema pufoasa. Adauga si extractul de cocos, apoi pune si praful de copt si amesteca la viteza medie.
Text: Teodora Maracineanu
Foto: http://www.cookingclassy.com