Ingrediente:
Pentru blat:
1 ½ de cana de unt nesarat, la temperature camerei
3 cani cu zahar
5 oua
1 cana cu lapte de cocos
2 lingurite de vanilie
3 cani cu faina
2 lingurite de praf de copt
¼ de lingurita de sare
Pentru crema:
1 cana cu unt
230 de grame de crema de branza
3 cani cu zahar
1 lingurita de vanilie
5 linguri de lapte de cocos
1 cana cu fulgi de cocos
Mod de preparare:
Pune cuptorul la incalzit la 180 de grade Celsius. Unge cu unt 3 tavi cu diagonala de 22 de cm fiecare si acopera-le cu hartie de copt.
Cu ajutorul unui mixer, bate untul pana devine usor. Adauga zaharaul, cate o cana si amesteca incontinuu. Adauga ouale, pe rand si amesteca in continuare compozitia.
Intr-un bol mai mic, combina laptele de cocos cu vanilia. In alt bol, amesteca faina, praful de copt si sarea.
Adauga laptele si amestecul de faina in untul batut, alternand compozitiile. Amesteca pana se omogenizeaza.
Imparte compozitia obtinuta in cele trei tavi, in mod egal.
Pune la copt pentru 30-35 de minute.
Dupa ce ai scos tavile din cuptor, lasa-le sa se raceasca. Cu ajutorul unui cutit indeparteaza marginile blatului de tava si scoate-le din tavi.
Acum ocupa-te de crema. Intr-un bol, bate untul impreuna cu crema de branza, pana obtii o compozitie moale. Adauga zaharul si amesteca in continuare. Adauga vanilia si laptele de cocos.
Acopera prima feli ede blat cu crema si pune deasupra fulgi de cocos. Repeta acest procedeu si cu restul feliilor de blat. La final, acopera cu fulgi de cocos!
Foto: http://www.flourishingfoodie.com/