Un tort delicios care poate fi servit (optional) alaturi de o cana de ceai.
1. Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Unge cu unt o tava de tort de aproximativ 22 cm si deasupra aplica hartie de copt.
2. Pune untul, zaharul, ouale, faina, praful de copt si vanilia intr-un bol. Bate cu o lingura de lemn timp de 2-3 minute sau cu un mixer electric timp de 1-2 minute pana cand culoarea devine mai deschisa si bine mixata. Adauga patru lingurite de smantana in aceeasi compozitie. Bate inca un minut. Pune jumatate din gramajul de afine si amesteca mixul cu o lingura mare.
3. Pune compozitia in tava si intinde-o astfel incat sa fie la acelasi nivel. Las-o la copt timp de 50 de minute sau pana cand se umfla si devine ferma la atingere. Timp de 10 minute las-o la racit dupa care inlatura foaia de copt. Las-o sa se raceasca in totalitate pe un suport de fier.
4. Pentru a face glazura, bate intr-un bol crema de branza impreuna cu zaharul pudra si smantana ramasa pana totul devine cremos si neted. Intinde compozitia deasupra tortului racit (nu te impacienta daca glazura se va topi din cauza tortului prea cald) si orneaza cu afinele ramase. Tortul poate fi pastrat in frigider timp de cateva zile.
Text: Denisa Matei
Foto: Shutterstock