Tort cu cappuccino

Ce zici de un desert aromat cu cappuccino? Incearca reteta noastra de tort cu cappuccino!

Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru acest tort cu cappuccino!


Ingrediente pentru tort cu cappuccino:

  • 250g de unt (topit)
  • 250g plus 2-3 lingurinte zahar brun
  • 300g de faina strecurata
  • 4 oua batute
  • 50g nuci prajite si taiate
  • 200ml cafea foarte tare (instant sau facuta acasa) dupa ce o racesti

Pentru glazura

  • 500g mascarpone
  • 2 lingurite zahar brun
  • Pudra de cacao sau ciocolata rasa pentru decor

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul. Unge cu unt suportul pe care vei plasa blaturile si asaza pe fund hartie rezistenta la grasimi. Bate untul si zaharul impreuna cu un mixer electric pana cand obtii o textura pala si cremoasa. Adauga faina si ouale si amesteca-le pana cand se mixeaza. Pune laolalta nucile si jumatate din cafea. Toarna mix-ul in suportul pregatit si baga-l la cuptor timp de 25-30 de minute sau pana cand observi ca are un aspect auriu sau bine-crescut.


2. Lasa blaturile in suport pentru 5 minute inainte sa le rastorni pe un raft din sarma. Indulceste cafeaua ramasa cu niste zahar in plus si presara 4 lingurite peste blaturi. Lasa-le sa se raceasca in totalitate.

3. Cat timp blaturile se racesc, apuca-te de glazura. Pune mascarpone intr-un bol mare si amesteca-l cu zahar si cafeaua ramasa pana cand devine cremos. Foloseste jumatate din glazura pentru a contopi cele doua blaturi cu o paleta si un cutit, iar cealalta jumatate pune-o pe suprafata prajiturii. Decoreaz-o cu pudra de cacao sau ciocolata rasa (poti folosi si ciocolata alba). Daca faci acest tort pentru a fi mancat mai tarziu, pastreaz-o acoperita la frigider.


Citeste si:
Negrese cu avocado

Text: Denisa Coman
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro