Ce zici de un desert aromat cu cappuccino? Incearca reteta noastra de tort cu cappuccino!
Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru acest tort cu cappuccino!
1. Incalzeste cuptorul. Unge cu unt suportul pe care vei plasa blaturile si asaza pe fund hartie rezistenta la grasimi. Bate untul si zaharul impreuna cu un mixer electric pana cand obtii o textura pala si cremoasa. Adauga faina si ouale si amesteca-le pana cand se mixeaza. Pune laolalta nucile si jumatate din cafea. Toarna mix-ul in suportul pregatit si baga-l la cuptor timp de 25-30 de minute sau pana cand observi ca are un aspect auriu sau bine-crescut.
2. Lasa blaturile in suport pentru 5 minute inainte sa le rastorni pe un raft din sarma. Indulceste cafeaua ramasa cu niste zahar in plus si presara 4 lingurite peste blaturi. Lasa-le sa se raceasca in totalitate.
3. Cat timp blaturile se racesc, apuca-te de glazura. Pune mascarpone intr-un bol mare si amesteca-l cu zahar si cafeaua ramasa pana cand devine cremos. Foloseste jumatate din glazura pentru a contopi cele doua blaturi cu o paleta si un cutit, iar cealalta jumatate pune-o pe suprafata prajiturii. Decoreaz-o cu pudra de cacao sau ciocolata rasa (poti folosi si ciocolata alba). Daca faci acest tort pentru a fi mancat mai tarziu, pastreaz-o acoperita la frigider.
Text: Denisa Coman
Foto: Shutterstock