Acest desert este gata in mai putin de o ora! Invata sa faci tort cu bere neagra, ciocolata si sos de caramel sarat!
Pentru tort:
- 250ml bere neagra
- 250g unt nesarat, taiat cubulete
- 450g zahar de cocos sau 400g zahar obisnuit
- 80g pudra de cacao
- 150g iaurt grecesc
- Doua oua
- Semintele de la o jumatate de baton de vanilie
- 250g faina de secara sau 275g faina obisnuita
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- Incingeti cuptorul la 180C si ungeti cu putin unt o tava de copt cu fund detasabil cu diametrul de 20cm; tapetati fundul cu un cerc din hartie de copt, pe care il veti unge de asemenea cu putin unt.
- Intr-o oala, puneti berea la incalzit impreuna cu untul si amestecati pana ce untul s-a topit. Adaugati zaharul si cacaua si amestecati pana ce zaharul se topeste. Scoateti oala de pe foc.
- Intr-un bol mediu, bateti ouale, apoi adaugati iaurtul grecesc si amestecati pana ce obtineti o consistenta omogena. Turnati amestecul in oala, adaugati faina, vanilia si bicarbonatul de sodiu si incorporati bine cu o spatula. Turnati amestecul in tava de copt pregatita si coaceti timp de 45-50 minute, pana ce o scobitoare infipta in centru va iesi curata.
- Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca, apoi transferati pe platoul pe care il veti servi.
Pentru sosul de caramel sarat:
- 200g zahar
- 310ml smantana integrala pentru gatit, la temperatura camerei
- Semintele de la o jumatate de baton de vanilie
- O lingurita fulgi de sare
- Puneti zaharul intr-o oala cu diametru de aproximativ 20cm. Asezati oala pe foc mediu si lasati zaharul sa se topeasca, fara sa amestecati.
- Cand capata o culoare maronie si incepe sa scoata putin fum, scoateti de pe foc, adaugati 200ml smantana si amestecati bine cu un tel.
- Adaugati restul de smantana, vanilia, sarea si puneti oala pe foc mic. Amestecati pana obtineti o consistenta cremoasa si omogena. Lasati sa se raceasca timp de 30 minute, apoi turnati peste tor.
- Presarati cu fulgi de sare daca doriti si serviti.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro