Tortul Angel (Angel cake) este foarte apreciat peste hotare, iar daca pana acum nu stiai exact cum se prepara, iata o reteta foarte usoara.
Timp de preparare: 1 h si 15 minute
Ingrediente:
Blat:
- 1 cana faina
- ¼ lingurita sare
- 10 albusuri
- ½ lingurita crema de tartar
- 1 ½ cana zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
Ornare:
- 2 cani fructe de padure (poti folosi capsuni, afine, mure, etc.)
- 1 lingura suc de lamaie
- 3 linguri zahar
- Frisca
Citeste si:
Desert cu vanilie si mure
Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 180C. Pune in tava hartie de copt, insa nu tapeta cu nimic.
2. Amesteca faina cu sarea. Intr-un vas, bate cu mixerul ouale si crema de tartat la o viteza medie timp de un minut.
3. Mareste viteza treptat, adaugand zahar. Continua sa amesteci pana cand albusurile au o culoare alba, lucioasa (aproximativ 4-5 minute). Amestecul trebuie sa fie intarit la final.
4. Adauga si extractul de vanilie si amesteca in continuare. Pune si faina si, cu ajutorul unei linguri, amesteca in continuare.
5. Pune aluatul in forma pregatita intr-un strat egal si coace la cuptor pana cand are o culoare aurie, pentru aproximativ 40-45 de minute.
6. Pana cand se raceste blatul, pregateste fructele. Amesteca-le cu sucul de lamaie si zahar. Lasa-le sa stea pentru 15 minute.
7. Taie tortul si serveste fiecare felie cu fructe si frisca.
Crezi sau nu, poti termina o masa si cu un tort de post!
Foto: Shutterstock