Ingrediente
- 2 linguri granule cafea instant
- 2 linguri vin Marsala
- 50 g chipsuri ciocolata neagra
- 225 g branza Mascarpone
- 4 linguri crema de whiskey, precum Baileys
- 2 linguri zahar pudra
- 250 ml smantana 48% grasime
- ½ lingura extract de vanilie
- 8 piscoturi, fiecare impartit in 3
- 1 lingura pudra de cacao
Preparare
1. Pune cafeaua si 100 ml apa intr-un bol si amesteca-le pana se dizolva. Adauga incet vinul Marsala si lasa continutul deoparte. Marunteste separat fulgii de ciocolata.
2. Pune branza Mascarpone, crema de whiskey si zaharul pudra intr-un bol larg si bate-le cu un mixer timp de 1 minut pana cand se amesteca. Pune crema si extractul de vanilie in alt bol si amesteca pana cand se formeaza varfuri moi. Adauga acest continut peste mixul Mascarpone.
3. Inmoaie jumatate din bucatile de piscoturi in mixul de cafea. Asaza-le uniform si intinde peste jumatate din ciocolata, dupa care jumatate din mixul Mascarpone. Inmoaie si celelalte bucatile de piscot ramase in cafea si acopera-le cu un nou strat de ciocolata si de mix Mascarpone. Presara pudra de cacao peste si serveste.
Text: Georgiana Lupica
Foto: www.goodtoknow.co.uk
Încearcă și: TIRAMISU – REȚETĂ PAS CU PAS