Veste buna! Desertul italienesc care ne incanta pe toate, tiramisu, poate fi preparat si fara ou, iar noi avem reteta!
Acest tiramisu de vis este delicios, usor, si simplu de pregatit. Citeste mai departe ca sa vezi de ce anume ai nevoie si care este modul de preparare.
Amesteca lichiorul de cafea cu espresso si pune-le la frigider.
Topeste ciocolata la bain-marie impreuna cu jumatate din cantitatea de smantana. Asaza crema la frigider.
Bate restul de smantana pana se intareste.
Folosind un mixer de mana, bate mascarpone cu zaharul si cu romul pana la omogenizare. Nu bate prea mult, altfel branza va face cocoloase. Integreaza frisca in mixul de mascarpone. Pune amestecul la frigider pana se intareste.
Asaza piscoturile intr-o tava, 10 pe un strat, si toarna o treime din espresso peste ele, ca sa se inmoaie. Pune un strat din crema de ciocolata peste, iar apoi o treime din amestecul de mascarpone. Repeta procedura, iar la final, pune inca un strat de mascarpone.
Cerne pudra de cacao sau presara fulgi de ciocolata pe deasupra. Pune tiramisu la frigider pentru cel putin 12 ore.
Foto: rasamalaysia.com