Tiramisu cu capsune, de Ioana Dumitrescu

O reteta usoara si rapida, care nu necesita sa porniti cuptorul in aceste zile toride, aceasta varianta a clasicului desert este totodata o alternativa racoritoare si delicioasa!

Tiramisu cu capsune, de Ioana Dumitrescu
  • 250ml apa
  • 250g zahar de cocos sau orice alt zahar granulat preferati
  • 60g miere
  • Coaja rasa de la o portocala
  • 6 oua separate, la temperatura camerei
  • 150g zahar
  • 250g mascarpone
  • 250ml frisca lichida din lapte integral, neindulcita
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 36-40 piscoturi Savoiardi
  • 500g capsune, curatate de codite si taiate felii
  • Zahar pudra, pentru presarat

Citeste si:
Tiramisu, varianta simpla si rapida

  1. Incepeti prin a face siropul. Intr-o oala mica, puneti apa, zaharul de cocos, mierea si fierbeti pana ce zaharul s-a topit. Scoateti de pe foc, adaugati coaja de portocala si lasati sa se raceasca. Transferati intr-un vas nu prea adanc.
  2. Intr-un bol mare, bateti cu mixerul galbenusurile si zaharul pana obtineti o consistenta cremoasa deschisa la culoare. Adaugati mascarpone si bateti pana se omogenizeaza.
  3. Intr-un alt bol foarte curat, bateti cu mixerul frisca pana se întărește. Cu o lingura de metal, incorporati frisca in amestecul de galbenusuri, zahar si mascarpone.
  4. Intr-un bol foarte curat, bateți albușurile pana se intaresc si pe urma incorporati-le cu o lingura de metal in amestecul de mascarpone, frisca si galbenusuri. Adaugati coaja de lamaie si amestecati.
  5. Asezati o treime din aceasta crema intr-un vas mare, de aprox. 23cm x 33cm.
  6. Inmuiati jumatate din piscoturi in siropul de zahar si miere si pe urma asezati-le deasupra cremei din vas. Apoi, asezati un strat de capsune feliate. Repetati inmuierea pe masura ce asezati piscoturile, altfel vor deveni prea moi si se vor sfarama.
  7. Asezati a doua treime din crema, urmat de un strat de capsune si aranjati deasupra ultimul strat de piscoturi inmuiate in sirop. Puneti apoi ultimul strat de crema deasupra si folositi ultimele felii de capsune pentru a decora ultimul strat; daca doriti, puteti forma un model de floare cu feliile de capsune, pe care le puteti aseza incepand din centrul prajiturii, aranjandu-le cu colturile spre exteriorul vasului.
  8. Acoperiti cu folie de plastic si puneti la frigider timp de 4 de ore. Presarati zahar pudra peste tiramisu înainte de a-l servi, daca doriti.

Te lingi pe degete dacă mănânci acest tiramsiu cu mascarpone! Încearcă-l și tu!

Reteta & Foto: Ioana Dumitrescu, EastofKitchen

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro