Pentru aluat:
- 150g migdale procesate pana devin ca o faina
- 50g fulgi de cocos
- 50g curmale fara samburi
- 45g pudra de cacao
- 30ml ulei de cocos, topit
- Semintele de la jumătate de baton de vanilie
- Intr-un robot de bucatarie, procesati migdalele, fulgii de cocos, curmalele, cacaua si vanilia. Adaugati incet uleiul de cocos si procesati pana obtineti un aluat.
- Ungeti o forma de tarta cu ulei de cocos. Puneti aluatul in tava si intindeti-l bine cu degetele in forma, acoperind si peretii. Puneti in frigider cat timp preparati umplutura.
Citeste si:
Mini tarte vegane cu merisor
Pentru umplutura:
- 250g pudra de cacao
- 200ml ulei de cocos, topit
- 200ml sirop de artar
- Un praf de sare
- Semintele de la jumătate de baton de vanilie
- 250g zmeura
- 60g fistic crud, macinat
- Intr-un bol mediu, amestecati toate ingredientele, mai putin zmeura si fisticul, si bateti cu un tel pana obtineti o compozitie omogena. Turnati in forma de tarta si neteziti bine. Puneti in congelator timp de o ora.
- Cu jumatate de ora inainte de a servi tarta, scoateti din congelator. Decorati cu zmeura si presarati cu fistic. Feliati si serviti tarta dupa ce au trecut cele 30 de minute.
Foto & Reteta: Ioana Dumitrescu, eastofkitchen.com
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro