Ingrediente:
Pentru baza:
- 1 cana de nuci pecan
- 1 cana de nuci de macadamia
- ½ de cana de hrisca
- 1/3 de cana de curmale
- ¼ de lingura de extract de vanilie
- 1 lingura de ulei de nuca de cocos, topit
- 2 linguri de nectar de nuca de cocos
- Sare de Himalaya
Pentru crema:
- ¾ de cana de suc de lime organic
- 2 avocado mari
- ¾ de cana de nectar de nuca de cocos
- 1/3 de cana de lapte de cocos
- ½ de lingura pudra de vanilie
- Putina sare de Himalaya
- 1/3 de cana de ulei de cocos topit
- 2 linguri de unt de cacao raw
- 2 linguri de lecitina
- ½ de lingura de ceai verde Matcha
Mod de preparare:
Incepe cu baza acestei tarte: pune toate ingredientele enumerate intr-un blender si omogenizeaza-le, pana sunt foarte maruntite. Adauga uleiul de cocos la final si amesteca cu ajutorul degetelor.
Asaza compozitia intr-o tava ce a fost unsa cu ulei de cocos si pune-o la congelator pana in momentul in care esti gata sa torni crema deasupra.
Pentru a prepara crema, pune toate ingredientele, cu exceptia lecitinei, a untului si uleiului de cocos si a untului de cacao, in blender si omogenizeaza-le pana cand obtii o pasta cremoasa. Apoi, pune intr-o cratita mica untul de nuca de cocos, uleiul de cocos si untul de cacao, pentru a le topi.
Adauga lecitina si ingredientele topite peste compozitia din blender si amesteca pana se omogenizeaza.
Toarna compozitia obtinuta peste baza si mai lasa la congelator pentru inca 2-3 ore.
Inainte de servire, lasa-l sa se topeasca putin si nu uita ca feliile de lime puse deasupra pot lasa un gust amarui!
Foto: Instagram