Tarta raw cu lime!

Un desert este intotdeauna binevenit, iar atunci cand este si sanatos nu mai avem motive pentru a rezista tentatiei! Nu ezita sa dai o sansa acestei retete de tarta raw cu lime! Un motiv in plus pentru a te convinge: nu necesita coacere!

Ingrediente:


Pentru baza:

  • 1 cana de nuci pecan
  • 1 cana de nuci de macadamia
  • ½ de cana de hrisca
  • 1/3 de cana de curmale
  • ¼ de lingura de extract de vanilie
  • 1 lingura de ulei de nuca de cocos, topit
  • 2 linguri de nectar de nuca de cocos
  • Sare de Himalaya

Pentru crema:

  • ¾ de cana de suc de lime organic
  • 2 avocado mari
  • ¾ de cana de nectar de nuca de cocos
  • 1/3 de cana de lapte de cocos
  • ½ de lingura pudra de vanilie
  • Putina sare de Himalaya
  • 1/3 de cana de ulei de cocos topit
  • 2 linguri de unt de cacao raw
  • 2 linguri de lecitina
  • ½ de lingura de ceai verde Matcha

Mod de preparare:

Incepe cu baza acestei tarte: pune toate ingredientele enumerate intr-un blender si omogenizeaza-le, pana sunt foarte maruntite. Adauga uleiul de cocos la final si amesteca cu ajutorul degetelor.

Asaza compozitia intr-o tava ce a fost unsa cu ulei de cocos si pune-o la congelator pana in momentul in care esti gata sa torni crema deasupra.

Pentru a prepara crema, pune toate ingredientele, cu exceptia lecitinei, a untului si uleiului de cocos si a untului de cacao, in blender si omogenizeaza-le pana cand obtii o pasta cremoasa. Apoi, pune intr-o cratita mica untul de nuca de cocos, uleiul de cocos si untul de cacao, pentru a le topi.


Adauga lecitina si ingredientele topite peste compozitia din blender si amesteca pana se omogenizeaza.
Toarna compozitia obtinuta peste baza si mai lasa la congelator pentru inca 2-3 ore.

Inainte de servire, lasa-l sa se topeasca putin si nu uita ca feliile de lime puse deasupra pot lasa un gust amarui!

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro