Timp de preparare: 30 minute – 1 ora
Timp de coacere: mai putin de 10 minute
Portii: 6-8
Ingrediente:
Pentru crusta:
- 75g unt
- 150g migdale sau biscuiti dulci cu ovaz
Pentru umplutura:
- 1 ou mare
- 1 lingurita zajar
- 250 g branza mascarpone
- 2 picaturi esenta de vanilie
- 250g capsuni proaspete, taiate subtire
Metoda de preparare:
1. Pentru crusta, topeste untul intr-o cratita mica.
2. Plaseaza biscuitii in procesorul de alimente si proceseaza-i pana devin firimituri fine (sau pune-i intr-o punga de plastic si preseaza-i cu un facalet avand grija sa nu se rupa punga).
3. Mixeaza firimiturile cu untul topit si pune-i cu ajutorul unei linguri intr-un vas cu diametrul de 25cm. Preseaza firimiturile ferm la baza. Pune tava la frigider pentru racire.
4. Pentru umplutura, pune galbenusul de ou intr-un bol, zaharul si bate totul cu un tel.
5. Adauga branza mascarpone si bate compozitia pana se omogenizeaza. Toarna si esenta de vanilie.
6. Intr-un bol separat, bate albusul de ou pana devine rigid. Pune-l cu grija in mixul de mascarpone.
7. Scoate tava cu biscuiti din frigider. Pune cu lingura compozitia de mascarpone peste si aliniaza totul cu ajutorul unei spatule. Aranjeaza caspunile taiate in felii peste mascarpone.
8. Pune totul la racit in frigider. Pentru servire, scoate tarta cu 20 minute inainte.
Text: Denisa Matei
Foto: Shutterstock