Ingrediente pentru tarta de mango cu crusta de nuca de cocos:
– ¾ cana fulgi de nuca de cocos
– 1 cana + 2 linguri de faina
– 10 linguri de unt rece ( taiat bucatele)
– ½ zahar pudra
– ½ lingurita de sare
– 21 bucati de compot de mango
– 2 bucati de mango
– 3 linguri de zahar
– 2 linguri de lamaie
– 1 pachet de gelatin
– 1 cana frisca
– 2 linguri zeama de lamaie verde
Citeste si:
Mango brulee
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 170 de grade. Folositi o tava pentru tarta cu fundul detasabil. Ca sa preparati crusta, puneti nuca de cocos in cuptor pana cand observati ca devine aurie. Lasati-o sa se raceasca. Intr-un vas adaugati nuca de cocos, faina, untul, zaharul pudra si sarea. Mixati pana cand se intareste aluatul. Adaugati aluatul in tava si intindeti-l pe toata suprafata tavii. Lasati-l la rece timp de 10 minute. Dupa ce s-a racit complet puneti-l la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce l-ati scos de la cuptor lasati-l sa se raceasca.
Pentru a prepara crema, amestecati mango, sucul de lamaie si zaharul pana cand se omogenizeaza. Presarati gelatina peste o cana sau doua de mango (la alergere) si puneti-o in cuptorul cu microunde timp de 15 secunde. Amestecati gelatina cu restul cremei de mango, apoi puneti-o la frigider 10 minute.
Intr-un alt vas, bateti frisca cu un mixer pana cand se intareste.
Eliminati o parte din crusta pentru a face a loc cremei de mango si unformizati. Lasati tarta la frigider timp de 3 ore, sau peste noapte. Dupa ce o scoateti de la frigider adaugati frisca.
Pofta buna!
Text: Georgiana Ciocan
Foto: Shutterstock