Tarta cu ciocolata si zmeura, dupa reteta lui Jamie Oliver

Cea mai buna reteta de tarta cu ciocolata si zmeura este chiar aici!

Portii: 10
Timp de coacere: 1 ora, plus timp de asezare
Dificultate: medie


Ingrediente:

  • 200 g faina, plus extra pentru presarare
  • 25 g pudra de cacao
  • 25 g glazura de zahar
  • 1 galbenus mare de ou
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 250 g zmeura proaspata sau decongelata

Umplutura de ciocolata:

  • 500 ml crema de branza
  • 75 g zahar pudra
  • 300 g ciocolata neagra (70% cacao solida)
  • 2 oua mari

Preparare

Pentru a face blatul, cerne faina, pudra de cacao si zaharul pudra in bolul unui procesor de alimente.

Taie in cuburi untul si adauga un praf de sare. Bate-l pana cand compozitia ei se aseamana cu cea a pesmetului.


Adauga galbenusul de ou, extractul de vanilie si doua linguri de apa rece. Bate din nou pana ce aluatul devine omogen.

Pune-l pe o suprafata presarata cu faina si framanta-l cu mainile. Inveleste-l in folie alimentara si lasa-l la racit timp de 20 de minute.

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si pune in interior o tava de copt pentru a se incalzi.

Pe o suprafata presarata cu faina, pune aluatul in forma unui cerc de 25 de cm avand grosimea a doua monezi de 50 de bani.

Preseaza aluatul cu ajutorul unui facalet pentru a evita orice fel de cocoloase. Asigura-te ca aluatul atinge inclusiv colturile. La final, mai poti presa cu ajutorul unei furculite pentru a elimina micile bule care pot aparea. Pune-l la frigider timp de 20 de minute pentru a se aseza.

Ia aluatul din frigider si pune-l deasupra unei hartii rezistente la grasime, dupa care umple-l cu boabe de copt sau cu orez. Lasa-l la copt timp de 15 minute, iar apoi indeparteaza hartia si boabele si pune-l din nou in coptor timp de 5 minute sau pana capata o culoare aurie. Pune aluatul deoparte la racit.


Fa intre timp umplutura. Pune crema de branza si zaharul pudra intr-o cratita si pune-o pe aragaz la un foc mediu pana ajunge sa fiarba. Rupe ciocolata in bucati mici si pune-le intr-un bol, pune peste crema fierbinte si amesteca pana ce se topeste ciocolata.

Bate oualele, dupa care pune-le in compozitia obtinuta mai devreme. Presara zmeura de-a lungul tartei racite, dupa care toarna umplutura de ciocolata.

Reintoarce-te la cuptor dupa cele 20 de minute sau pana ce umplutura e aproape gata, dar inca mai e putin moale in centru. Las-o sa se raceasca complet. Scoate tarta din tava, taie si serveste.

Text: Denisa Matei
Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro